Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Svatební fotograf: Jak vybrat správně?

PR článek

Svatební fotografie jsou jednou z nejdůležitějších záležitostí, které je třeba obstarat. Budete se jimi kochat v tom nejlepším případě celý život, takže byste měli dopředu mít jistotu, že budou naprosto dokonalé. Proto musí být váš svatební fotograf opravdový profesionál. Jak takového poznat?

Reference jako základ

Každý profesionální svatební fotograf má své webové stránky, kde můžete zhlédnout jeho portfolio a již pořízené snímky ze svateb. Pozor ale na podvodníky! Mnohokrát se stane, že fotografie jsou ukradené ze zahraničních webů, a realita může být úplně někde jinde. Stejně jako reference na jeho stránkách. Ty si klidně může napsat sám a vy pak slepě věříte. Zkuste si vyhledat reference od skutečných klientů na internetových diskuzích, to by měl být první krok při plánování svatby. Pokud žádné takové nenajdete, raději ruce pryč. Zde není prostor pro pokus – omyl.

Zkontrolujte jeho dostupnost

Mnoho fotografů má na svých webových stránkách uveden kalendář a případné volné termíny. Pokud uvidíte, že má podezřele mnoho volna, měla byste předem zbystřit. Tento svatební fotograf má evidentně málo zakázek, proto se raději porozhlédněte jinde. Samozřejmě, může to být začínající profesionál, který ještě nemá tak širokou paletu klientů, nicméně raději se neangažujte do role zkušebního králíka, i když by vše mohlo dopadnout dobře. Za ty nervy vám to nestojí.

Mluvte se svým fotografem

Tak si nejlépe otestujete schopnosti, které vámi vybraný fotograf má. Nejlépe se spolu domluvte a navštivte prostory, kde se bude vaše svatební recepce odehrávat. Zkušený fotograf vám hned poradí, jak koncipovat světlo, například kam umístit fotokoutek a svítící písmena, aby skvěle dotvářela pozadí svatebních fotek. Pokud vám přijde přístup profesionální a rady věcné, můžete být v klidu.

A co váš svatební fotograf? Je to profesionál?

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky fotograf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatební fotograf: Jak vybrat správně?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.