Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vchodové dveře do bytu? Vybírejte pečlivě

Vybrat vchodové dveře do bytu v paneláku není jen tak. Často nás to svádí vidět je jen jako jakousi optickou zábranu, která nás odděluje od ostatních nájemníků nebo vlastníků bytů. Pokud jejich funkci ale podceníme, může nás to hodně mrzet. Na co si tedy dát pozor a proč? Poradíme v článku.

Zloději si také vybírají

Statistika mluví jasně. Až 90 % případů vloupání se odehrává tak, že se zloději podaří překonat vchodové dveře do bytu. Právě vchodové dveře do panelového bytu jsou mnohdy jediným možným vstupním bodem pro nezvané návštěvníky. A pokud nejsou bezpečnostní, zloději to ihned poznají a k sousedům už se nebudou ani dívat.

Důležité ale je na sebe ideálně vůbec neupozornit. Pokud se tedy chystáte na dovolenou, dejte si pozor, kde o tom mluvíte. Mohlo by se vám stát, že vás zaslechne někdo, kdo si snadno zjistí, kde bydlíte.

Pokud tedy nechcete zlodějům usnadňovat práci, svěřujte se jen v soukromí nebo obezřetně. A když už odjedete, snažte se byt zanechat tak, aby nebylo poznat, že doma nejste. Nestahujte žaluzie, nezatahujte závěsy a poproste někoho blízkého, aby vám občas vybral schránku.

Základem jsou bezpečnostní dveře

Bytové vchodové dveře jsou opravdu rozhodujícím prvkem. Pokud jsou kvalitní a bezpečnostní, zloději se u nich ani nezastaví. Nejčastěji u sebe totiž mívají páčidlo nebo šroubovák. Ani jeden z těchto nástrojů jim ale na překonání bezpečnostních dveří nebude stačit, což zloději moc dobře ví.

Chtějte bezpečnostní třídu 3

Podle čeho vchodové dveře do bytu vybrat? Hlavním parametrem je bezpečnostní třída. Ta určuje odolnost dveří proti jejich překonání. Pokud nevlastníte opravdu cennou sbírku umění, pak vám postačí bezpečnostní třída 3. Až vám budou dveře měnit, pohlídejte si, aby vám vyměnili také zárubeň. Jen tak budete mít jistotu, že dveře splní svou funkci na 100 %.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vchodové dveře do bytu? Vybírejte pečlivě  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.