Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat vhodné ložní povlečení? Řiďte se použitým materiálem

PR článek

O tom, jak dobře se člověk vyspí, rozhoduje nejen výběr vhodné matrace, ale také ložního povlečení. A protože je spánek velmi důležitý pro fyzické i duševní zdraví, je třeba věnovat výběru povlečení náležitou péči. Nejlépe je řídit se materiálem, ze kterého je vyrobeno. Jaké existují možnosti?

Spánková hygiena

Pro klidný spánek je třeba dodržovat určitá pravidla. Takový denní večerní rituál je velmi důležitý pro celkové zklidnění organismu a vytvoření té správné atmosféry pro usínání. Stačí něco podcenit a už se vám bude hůře spát. Základem je kvalitní matrace do postele. O té by se daly napsat celé stránky, protože sortiment je velmi pestrý. My se dnes zaměříme na ložní povlečení. To se sice tváří, jako že není až tak podstatné, ale opak je pravdou. Minimálně volba materiálu je zásadní.

Vsaďte na bavlnu

S bavlnou nikdy neuděláte krok špatným směrem. Bavlněné ložní povlečení dobře saje pot, je příjemné na pokožku, neškrábe a snese ji i ten, kdo trpí nějakou formou atopického ekzému nebo je alergik. Z bavlny může být flanelové povlečení, krepové i saténové povlečení. U krepového máte jistotu, že aniž ho budete žehlit, jeho vzhled bude stále stejný. Jedná se o velkou výhodu pro zaměstnané osoby, které potřebují ušetřit čas. A přiznejme si, že žehlení je velkým žroutem času a také elektrické energie. Při dnešní jejich cenách se krepové povlečení jeví jako vhodná volba.

Moderní mikrovlákno

Pokud netrváte na bavlně a nechce se vám povlečení žehlit, pak tu máme jako další materiál mikrovlákno. Je měkké na omak, jemné a příjemné. Zachovává si původní barvy po dlouhý čas, praní se na něm negativně nepodepisuje. I proto se z mikrovlákna vyrábějí ložní povlečení ve svěžích barvách. Jeho další výhodou je rychlé schnutí.

Výběr ložního povlečení je velký. Určitě nebude pro vás problémem vybrat takové, aby vám ladilo se zařízením ložnice nebo dětského pokoje.

Ohodnoť článek

Štítky povlečení, materiál, bavlna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat vhodné ložní povlečení? Řiďte se použitým materiálem  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.