Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat kvalitní řezací plotr? Myslete nejen na cenu, ale třeba i na dostupnost náhradních dílů

PR článek

Řezací plotr je zařízení, bez kterého se neobejde snad žádná reklamní agentura, ale své místo najde i na mnoha dalších pracovištích. Jedná se o zařízení, které je velmi podobné kreslicímu plotru nebo tiskárně, ale namísto inkoustu používá ostrý nůž, který přesně vyřeže objekty z fólie. Tyto šablony jsou pak velmi užitečné například při výrobě triček a při ostatních návrhářských činnostech. Jak jej ale pořídit za dobré peníze, a přitom neuhýbat co se týče kvality a funkcí? Výběru je nutné věnovat značnou pozornost, jinak hrozí, že prohloupíte.

Jak velký by měl být?

Od velikosti řezacího plotru se odvíjí nejen konečná podoba požadovaného výsledku, ale také pořizovací cena. Je nutné brát v úvahu, jakou práci s ním budete převážně vykonávat. Vše se tedy odvíjí od vašich nejčastějších zákazníků a jejich požadavků. Je jasné, že na velké nápisy bude potřeba řezací plotr větší. To vše dobře promyslete ještě předtím, než se vydáte do obchodu, protože právě dle toho bude potřeba připravit rozpočet. Velikost stroje také určuje, jak bude hlučný. V dnešní době se dá odhlučnění stroje řešit, ale je třeba vědět, o jaký přístroj se bude jednat a čeho chcete docílit.

Jaký materiál budete řezat?

Pokud plánujete používat pouze samolepicí fólie, pravděpodobně si vystačíte s levnějším modelem. Jestliže mezi vaše běžné zakázky patří také silné plasty nebo textilie, je nutné pořídit dražší model. Kvalitní řezací plotry zajistí bezchybný a přesný řez do jakéhokoliv materiálu.

Vybírejte známé značky s technickou podporou

Pokud budete mít jen jeden plotr, je nutné připravit se i na situaci, kdy se z nějakého důvodu porouchá nebo bude potřeba vyměnit součástku. Je to situace, která se jednoduše může stát a je vhodné ji předvídat. Už jen proto se vyhněte nákupu zastaralých nebo nevyrábějících se modelů, u kterých budete jen těžko shánět nové součástky nebo někoho, kdo vám přístroj opraví. Je nutné si také uvědomit, že řezací nože se musí pravidelně vyměňovat, a proto se ptejte i na jejich cenu a dostupnost. Vyplatí se oslovit zejména firmy, které mají iso 14001, a nabízejí tedy služby v maximálním možném standardu. Pak dává smysl klidně si i připlatit.

Kdo jej bude obsluhovat?

Řezací plotry se mohou velmi lišit v tom, co umí a jaké mají funkce. Navíc se vždy používají společně s řezacím softwarem, který umožňuje komunikaci mezi plotrem a grafickým programem. I tento software může mít různé funkce a dovednosti, které je třeba ovládnout, aby práce s plotrem fungovala bez problémů a byla skutečně efektivní. Je vhodné zamyslet se také nad tím, jak zkušený bude člověk, který s plotrem bude zacházet. Jestliže bude plotr využívat více lidí, kteří nebudou mít vždy všechny potřebné znalosti a dovednosti, určitě se vyplatí vybírat model, který má jednodušší obsluhu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat kvalitní řezací plotr? Myslete nejen na cenu, ale třeba i na dostupnost náhradních dílů  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.