Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak probíhá vyšetření zraku u lékaře a jak často byste jej měli podstupovat

PR článek

Navštěvujete pravidelně svého očního lékaře? Kontrolu zraku byste neměli podceňovat, neboť zrak je důležitým smyslem. Pokud již dioptrické brýle nosíte, určitě víte, že pravidelné kontroly u očního lékaře jsou nutností. Ale i v případě, že brýle nenosíte, není radno prevenci podceňovat.

Jak často navštěvovat svého očního lékaře?

Pravidelnost návštěv u očního lékaře se odvíjí podle několika faktorů. Lidé, kteří nosí dioptrické brýle, by měli na pravidelné kontroly docházet buď jednou ročně nebo v závislosti na případných komplikacích, kterých si u sebe povšimnou.

Lidé, kteří dioptrické brýle nenosí, by měli očního lékaře navštěvovat pravidelně jednou za dva roky. Ovšem s přibývajícím věkem se lidský zrak zhoršuje, a je doporučeno, aby jedinci starší 40 let, svého očního lékaře začali pravidelně vídat jednou ročně.

Jak první kontrola zraku u očního specialisty probíhá

Jestliže jste se návštěvě očního lékaře vyhýbali, dovolte nám, abychom vás provedli tím, co vás při první návštěvě čeká. Než dojde k samotnému vyšetření, lékař vám položí několik dotazů. Zajímat ho bude zejména váš zdravotní strav a případné nemoci, kterými trpíte, například cukrovka, obezita, vysoký krevní tlak a další civilizační choroby. Následně se přesunete k vyšetření, při kterém lékař změří ostrost vašeho zraku, ze které vyjde najevo, zda případné pomůcky pro lepší vidění potřebujete nebo nikoliv.

Zdroj: aslysun / Shutterstock.com

Oční tlak a vzájemná spolupráce očí

Kromě měření ostrosti vám bude následně lékařem změřen i oční tlak, vyšetřeno oční okolí a pozadí. Součástí vyšetření je také vyšetření binokulárního vidění, tedy zjištění toho, jak spolu vaše oči navzájem spolupracují.

Nemějte obavy z bolesti či nepříjemného tlaku v očích a kolem nich. Vyšetření očí je bezbolestné. Jen občas je potřeba k některým druhů vyšetření užít speciální kapky do očí, aby byl průběh vyšetření snazší. Pokud z vyšetření zjistíte, že dioptrické brýle potřebujete, čeká vás výběr těch pravých.

Dioptrické brýle na míru

Když přijde na téma dioptrických brýlí, nejsou již na trhu k dostání pouze styly přísná profesorka nebo třídní šprt. Nabídka dioptrických brýlí je široká a vhodná pro každého. Skvělými kousky jsou například dioptrické brýle z kolekce eyerim collection.

Za jejich designem stojí světoví návrháři, a kromě proslulé značky a krásného designu jsou samozřejmě i kvalitní. Při zkoušení brýlí je důležité zjistit, zda vám nejsou nepohodlné a netlačí vás za ušima či na kořeni nosu. Nechte si proto dioptrické brýle při zkoušení na nose i několik minut, abyste si ověřili, že to jsou ty správné.

Zdroj: Ivlianna / Shutterstock.com

Bez obrouček, nebo s obroučkami?

Pokud si nejste výběrem brýlí jistí, přizvěte si k jejich výběru někoho z rodiny, partnera či potomky nebo kamarády, na jejichž názor se můžete spolehnout a jejichž úsudku věříte. Padnout vám může spousta druhů. Někdo upřednostňuje obroučky, někdo má rád čisté linie bez rušivých rámečků.

Také záleží na tom, k jaké příležitosti brýle máte. Je možné, že jejich nošení bude nutné pouze na čtení či k práci na počítači. První brýle jsou lidem často předepisování také při vstupu do autoškoly. Vezměte tedy při výběru dioptrických brýlí v potaz také to, k čemu vám budou sloužit. Jakmile budete mít ty pravé, zkonzultujte jejich vzhled s vaším poradcem a následně si již užívejte ostrého vidění. A pokud chcete při nákupu brýlí ušetřit, oblíbené slevy na brýle, obroučky či krabičky na brýle nejsou výjimkou.

Návštěvu očního lékaře neodkládejte a nemějte z ní obavy. Vyšetření zabere pár minut, bude bezbolestné a odměnou vám bude jistota, že váš zrak je v pořádku, popřípadě si z ordinace odnesete brýle, které vám zostří vidění.

Ohodnoť článek

Štítky brýle, lékař, návštěva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak probíhá vyšetření zraku u lékaře a jak často byste jej měli podstupovat  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.