Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Řekněte sbohem suchým vlasům

PR článek

Trápí vás vysušené vlasy, které postrádají lesk a hebkost? Nezoufejte! Správnou péčí svým vlasům opět vrátíte život. Poradíme vám jak na to.

Hydratace je základem péče o vlasy. Nenechte se zmást představou, že důkladnou hydrataci potřebují pouze vlasy, které jsou velmi suché. Pravidelnou dávku výživy je potřebné dopřát všem typům vlasů, i těm se sklony k maštění aby si udržely pevnost, netřepily se a zůstaly jemné.

Tekuté zlato pro vaše vlasy

Arganový olej představuje nepostradatelného pomocníka v péči o vysušené vlasy. Tuto aktivní látku, která bývá právem označována pojmem tekuté zlato, velmi často naleznete ve složení vlasové kosmetiky určené právě suchým a poškozeným vlasům.

Hydratační šampony, masky a kondicionéry, které obsahují právě arganový olej, díky němu vlasy chrání, dodávají lesk, poddajnost a hydratují. V neposlední řadě také zásobují vlasy potřebnými vitamíny, protože arganový olej je významným zdrojem nenasycených mastných kyselin flavonoidů a vitaminu E.

Pouhá kosmetika nestačí

Kromě pravidelného používání přípravků, které jsou nezbytné pro správnou starostlivost, jako je například kvalitní hydratační šampon na vlasy, byste neměli zapomínat ani na další důležitá pravidla péče.

Horký vzduch může vaše vlasy snadno poškodit, vyvarujte se proto častému používání kulmy a žehličky na vlasy. Po umytí si vlasy vždy vyfénujte na nižší stupeň teploty, zbytečné přesušování jim totiž také neprospívá. Při tepelné úpravě vlasů však nikdy nezapomeňte na termoochranný sprej, díky kterému předejdete poškození.

Vlasy nemyjte příliš často, maximálně dvakrát týdně, aby se vlasy nevysušovaly. Hydratační šampon naneste ke kořínkům a jemně masírujte pokožku hlavy, poté šampon důkladně opláchněte. Poté použijte kondicionér či bezoplachovou masku na vlasy a nechte působit. Na suché konečky vlasů můžete aplikovat i speciální olej na vlasy, konečky se nebudou třepit a zůstanou krásně hladké.

Vyhněte se i častému barvení vlasů, obzvláště doma. Neodborné domácí barvení vlasů může napáchat více škody než užitku, svěřte se proto raději do péče profesionálů. Alespoň jednou za šest týdnů navštivte svého kadeřníka. Nejen, že návštěva kadeřnictví je skvělým relaxem, ale uvidíte, že i pouhé zastřižení konečků dodá vašim vlasům tvar a budou vypadat lépe.

Zdroj: unsplash.com

Zdravý životní styl pro krásné vlasy

Pro krásné a zdravé vlasy je velice důležitá vyvážená strava. Dopřejte svému tělu potraviny bohaté na vitamíny a minerály, do svého jídelníčku pravidelně zařaďte ovoce a zeleninu, vejce, ořechy a semínka nebo také luštěniny a ryby. Naopak nadměrná konzumace soli, kofeinu, cukru a alkoholu vašim vlasům neprospěje, vyvarovat byste se měly i kouření.

Nezapomeňte ani na dostatečný pohyb a pravidelný spánek. Psychická i fyzická kondice se totiž na kvalitě vlasů významně podílí a vězte, že když bude vaše tělo v pohodě, cesta za zdravými a kvalitními vlasy bude hračka.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řekněte sbohem suchým vlasům  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.