Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kolik se dá ušetřit na povinném ručení? Klidně i stovky ročně.

PR článek

Minimálně jednou za rok přijde řidiči do emailové schránky upomínka o prolongaci povinného ručení. Tomu se vyhnout nedá. I tak lze cílit k tomu, aby na povinné ručení padlo co možná nejméně finančních prostředků. Čtěte dále a budete vědět, jak na to!

Vyhýbat se povinnému ručení se nevyplácí

Ještě předtím, než bude zodpovězena otázka, jak na povinném ručení ušetřit, je nutné zmínit, že pro každého řidiče je zřízení pojištění o odpovědnosti za provozování motorového vozidla povinnost uložená zákonem. Rozhodně se nevyplatí povinné ručení jakýmkoliv způsobem obcházet. Hrozí za to vysoké pokuty a pokud řidič s nepojištěným vozidlem způsobí dopravní nehodu, velmi jednoduše se dostane do tíživé finanční situace – veškeré způsobené škody totiž bude muset uhradit z vlastních zdrojů. Povinné ručení tyto nepříjemné situace – alespoň po finanční stránce – řeší za Vás.

Jak na povinném ručení ušetřit?

Je jasné, že každý chce ušetřit co nejvíce peněz, které pak může investovat třeba do nějaké pěkné dovolené, do svých zájmů či za ně pořídit něco pěkného svým blízkým. Existuje několik možností, jak u povinného ručení srazit celkovou cenu dolů.

  • Výše pojistných limitů – každá z pojišťoven nabízí několik limitů pojistného plnění. Pokud pro to nemáte opravdu dobrý důvod, není většinou nezbytné vybírat variantu s nejvyšší částkou limitů pojistného plnění. Naprosto dostačující by měla být zlatá střední cesta, která může o několik stovek nebo i několik tisíc srazit celkovou částku povinného ručení.
  • Intervaly plateb – i to, jak často hradíte povinné ručení, ovlivňuje výši částky. Zpravidla nejvýhodnější cenu povinného ručení získáte v případě, že pojistné budete hradit ročně.
  • Bonusy a malusy – sbírejte bonusy a vyvarujte se malusů! Za každý bezeškodní rok se Vám zvýší mezi pojišťovnami přenositelný bonus – ten ve své maximální výši představuje 60% slevu z celkové částky povinného ručení. Naopak se vyhýbejte malusu – narozdíl od bonusu představuje přirážku k celkové pojistné částce za každou pojistnou událost, kterou řidič zaviní.
  • Povinné ručení a havarijní pojištění – havarijní pojištění se vyplatí mít sjednané u stejné pojišťovny, které platíte i za povinné ručení. Díky sjednání obou služeb v rámci jedné pojišťovny dostanete slevu.
  • Flotilové pojištění – pojištění vozidla v rámci flotily představuje další z možností, jak na povinném ručení ušetřit. Flotilové pojištění má výrazně lepší podmínky a nižší ceny pojištění, nejčastěji ho využívají firmy vlastnící vícero vozidel.

Další slevu Vám zajistí sjednání online, zdroj: Adobe Stock

Sjednání online

Další možností, jak na povinném ručení ušetřit, je jeho sjednání online – je to pro Vás mnohem pohodlnější, a navíc slevy za sjednání online z celkového pojistného ukrojí podstatnou část.

Se sjednáním online Vám pomohou srovnávače jako je například server Srovnátor.cz. Díky chytré online kalkulačce si můžete porovnat pestrou paletu nabídek povinného ručení od různých pojišťoven. Budete si tak moci vybrat během několika minut takové pojištění, které bude splňovat Vaše představy a bude za slušnou cenu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky povinné ručení, pojištění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolik se dá ušetřit na povinném ručení? Klidně i stovky ročně.  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.