Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zásady zdravého životního stylu, na které nezapomínejte ani v létě

PR článek

Věděli jste, že Češi během koronavirové pandemie přibrali v průměru sedm kilogramů? Většina totiž naprosto zapomněla na zásady zdravého životního stylu a sklouzla k těm nezdravým návykům, mezi které patří nulový sport, zbytečně dlouhé ponocování, velká míra alkoholu a fastfood. Nyní však prahnou po jednom - vrátit se znovu do formy. A se zásadami zdravého životního stylu to půjde jako po másle.

Že vám už vaše pánské oblečení ve skříni není? Nemůžete dopnout kalhoty, nemůžete dokonce obléknout ani košili, kterou jste s takovou radostí nosily? Nebo že máte, dámy, problém s šaty, které po obléknutí doslova praskají ve švech? Či vás trápí jiné nepadnoucí oblečení? Je načase pustit se znovu do práce a přejít na zdravější kolej, která nejen, že dopomůže opět ke krásné postavě, ale především nastolí opětovanou vyrovnanou psychickou pohodu a potěší naše zdraví.

Zdroj: Budchlap.cz

Je načase přestat jíst cukry a polotovary

Ze všeho nejdříve bychom měli přejít na zdravější jídelníček. Ten by se měl znovu skládat z velkého množství zeleniny a ovoce, také z vyvážených pokrmů a lehčích jídel o menších porcích. Naopak vyvarovat bychom se měli fastfoodům, cukrům a samozřejmě také polotovarům, které jsou plné soli, jíž naše tělo zrovna dvakrát nepotřebuje ke svému životu. Zejména během cestování si dávejme pozor na to, co jíme.

Co se týče zmiňovaného ovoce, léto nám nabízí celou spoustu druhů. Řada z nich neobsahuje ani tolik cukrů jako jiné druhy čili je možné je konzumovat kdykoliv během dne. Nemusíte se omezovat na dopoledne, kdy je dobré konzumovat jablka nebo banány. Takové maliny, ostružiny, jahody nebo rybíz s nízkým obsahem cukru bude vaším zpestřením večera nebo pozdního odpoledne.

Zdroj: Unsplash.com

Voda, po té tělo touží

Na co v létě nezapomínat je voda, respektive pitný režim, tekutiny jako takové. Není tajemstvím, že lidské tělo ji ke svému správnému fungování potřebuje (vždyť ho tvoří až ze šedesáti procent). Během dnů, kdy padají teplotní rekordy se však vypařuje z našeho těla daleko rychleji než jindy. A společně s tekutinami mizí i veledůležité minerály. Proto je naším úkolem vodu doplnit (na to pamatujte zejména, pokud je vaše léto plné sportovních aktivit).

Upozorňujeme na to, že nejsou tekutiny jako tekutiny. Alkohol je tabu, jelikož spíše dehydratuje organismus člověka, naopak voda s citronem nebo iontové nápoje jsou povoleny.

Snídaně je základ dne

Zdravý životní styl rozhodně není o tom, že nebudete jíst a že budete spíše hladovět. Kdepak. Mluvíme o způsobu, který je pro lidské tělo přínosem. Na to pamatujte i po ránu, kdy si nebudete chtít dát snídani. Jelikož je snídaně nejdůležitější částí dne, nesmíte ji zanedbávat.

Podle odborníků by měla obsahovat až dvacet procent z celkového denního příjmu živin. Kvalitní by měla být zejména na bílkoviny, jež najdete ve vejcích nebo v mléčných výrobcích.

Dostatečně spěte

Jelikož jsme prakticky neustále sužováni dobou a její rychlostí, s jakou plyne, máme tendenci se kárat za to, když spíme víc než naši kamarádi. Ale to, že spánkem strávíme až třetinu našeho života je opodstatněné. Mluvíme totiž o činnosti, která je pro naše tělo opravdu veledůležitá. Nesmíme ji zanedbávat, jinak nedojde k dostatečné regeneraci organismu jako celku.

V ideálním případě proto spěme sedm až osm hodin. Méně je na škodu, stejně jako přespání se nedoporučuje.

Ohodnoť článek

Štítky zdravý životní styl, léto, tekutina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zásady zdravého životního stylu, na které nezapomínejte ani v létě  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.