Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak pečovat o zahradní nábytek, aby vydržel dlouhé roky?

PR článek

Aby vám zahradní nábytek sloužil dlouhá léta a stále vypadal jako nový, je třeba o něj správně pečovat. Zjistěte, jak často je nutné nábytek ošetřovat a jak postupovat při jeho zazimování.

Bezúdržbový nábytek šetří váš čas

Pokud nechcete péčí o zahradní nábytek trávit příliš času, vsaďte na bezúdržbový materiál, jako je tahokov nebo hliník. Poradí si s deštěm, sněhem i slunečními paprsky, a když na něj sedne prach nebo se zašpiní, stačí ho přetřít navlhčeným hadříkem. Snadnou údržbou se vyznačuje také nábytek z plastu a umělého ratanu. Ten stačí zbavit prachu a ošetřit speciálním čističem, který odstraňuje mastnotu, olej, saze i otisky prstů a dlouhodobě zabraňuje opětovnému znečištění.

Dřevo vyžaduje více času a péče

Dřevěný nábytek působí na zahradě velice vkusně, na druhou stranu vyžaduje pravidelnou údržbu. Ta sestává z použití speciálního čističe dřeva a následného ošetření údržbovým olejem, případně lakem či lazurou. Tuto péči byste měli dřevu dopřát alespoň dvakrát do roka, a to před zahájením sezóny a po jejím ukončení.

Olej chrání dřevo před povětrnostními vlivy

Účinnou ochranu proti rozmarům počasí představuje olej vhodný pro ošetření dřeva, díky kterému bude nábytek chráněn před vysycháním a praskáním, a navíc si zachová svou původní barvu. Před samotným nanesením oleje je však potřeba povrch nábytku nejprve pomocí brusného papíru vyhladit a odstranit tak případné nerovnosti, které se na něm v průběhu let utvořily.

Teakové dřevo ztrácí své původní zbarvení

Samostatnou kapitolou je zahradní nábytek z teakového dřeva, které je vůči povětrnostním vlivům značně odolné. I o něj je ale nutné pečovat, pokud chcete, aby si zachovalo své původní medově hnědé zbarvení. K údržbě používejte speciální přípravky určené pro péči o teakové dřevo, díky nimž povrch materiálu skvěle očistíte a zakonzervujete.

Nábytek nezapomeňte zazimovat

Zahradní nábytek nenechávejte napospas rozmarům zimního počasí a po skončení sezóny ho uložte do suché a větrané místnosti. Nemáte-li prostor pro uskladnění větších kusů, využijte obaly na nábytek a alespoň jednoduché zastřešení. Před zazimováním nezapomeňte nábytek očistit a dřevo ošetřit impregnačním olejem.

Chcete si pořídit nový nábytek na zahradu, balkon či terasu? Prohlédněte si širokou nabídku zahradních stolů, židlí a křesel, kterou najdete na Heurece. Vybírejte produkty podle jejich oblíbenosti a uživatelských recenzí a objednávejte z pohodlí domova.

Ohodnoť článek

Štítky zahradní nábytek, nábytek, dřevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak pečovat o zahradní nábytek, aby vydržel dlouhé roky?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.