Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyrážíte na lov? Toto vybavení nemůžete nechat doma

PR článek

Lov je pro vás obrovským koníčkem, bez kterého si nedokážete představit život? Pokud ano, roz-hodně víte, že se neobejdete bez kvalitního vybavení. Vyrazit do přírody nevybavený by bylo přine-jmenším maximálně nerozumné. Pokud se aktuálně chystáte k tomu, že byste si jednotlivé věci nakoupili, jste na správném místě. My se totiž v následujících řádcích zaměříme na věci, které bys-te určitě neměli zapomenout. Lov se s nimi stane nejen pohodlnějším, ale také nejspíše úspěšněj-ším a zajímavějším.

Kvalitní dalekohled jako základ

Když můžete pozorovat zvířata z dálky, rozhodně vám to usnadní následný lov. V každém případě se vyplatí mít s sebou kvalitní dalekohled disponující co možná nejvyšším přiblížením. Přes pořízením dalekohledu je zapotřebí rozhodnout se, jestli sáhnete po monokuláru nebo binokuláru. Jinými slovy, jestli si pořídíte dalekohled, který disponuje pouze jedním hledím, nebo dvěma. Tradičně se volí druhá varianta. Hodně důležité je také celkové přiblížení. Dalekohledy dokážou nabídnou standardně zvětšení sedminásobné, osminásobné nebo desetinásobné. U dalekohledů je důležité brát v potaz také další aspekty. Patří mezi ně především zorné pole, které je fakticky výsekem obrazu, jejž vidíme oběma očima. Jestliže si pořídíte širokoúhlý dalekohled, využijete jej také při sportu. V potaz je třeba brát i světelnost. Ta se zvyšuje s velikostí předních čoček. Zapomenout nelze ani na hmotnost, běžně dalekohledy váží okolo 500 gramů. Pro turistiku obecně platí, že byste si měli pořizovat co možná nejlehčí modely.

Zjistit přítomnost zvířete pomůže fotopast

Potřebujete zjistit, zdali se v některé lokalitě nachází konkrétní zvíře? Pak by bylo přinejmenším velmi zdlouhavé a ve finále také zbytečné na takovéhoto živočicha čekat. Sledování pohybu zvířete s fotopastí je maximálně efektivní. Vybírat konkrétní fotopast se vyplatí především podle účelu, za kterým ji hodláte využívat. Jinými slovy, nezbytné je popřemýšlet o vzdálenosti umístění pasti od daného objektu pozorování. Pasti dokážou zajistit pouze určitou vzdálenost. Mnohé modely disponují neviditelným bleskem, případně přisvícením ve tmě. Zachycení některých nočních živočichů je tak mnohem jednodušší. jinak se vyplatí zjisti také úhel rozsahu fotopasti. A pokud jste fanoušky nočního sledování zvěře přímo v terénu, jistě vás zaujme možnost využití termovize, která funguje na podobném principu jako noční vidění.

Střelecké hole a sluchátka

Čekat se zbraní dlouhou dobu ve stejné pozici je velmi namáhavé a mnohdy naprosto nereálné. I z toho důvodu se vyplatí pořídit si spolehlivé střelecké hole. Volit je lze v mnoha variacích s různými vlastnostmi. Velmi důležité je především co nejvíce variabilní nastavení samotné výšky polohy zbraně. Většina moderních střeleckých holí ale nabízí maximální možný rozsah, takže by neměl být problém zvolit ty správné. Zapomenout nelze ani na sluchátka. Ta slouží jako optimální ochrana před hlukem, který vydává samotná zbraň. Na trhu se nachází celá řada kvalitních sluchátek, jež vás rozhodně nezklamou. 

Kvalitní lovecké oblečení

Do přírody je zapotřebí se pořádně obléct. Prochladnutí si nemůžete dovolit. Hodně důležitou roli hraje především kvalitní termoprádlo. To má za úkol odvést pot mimo povrch těla. Tam by chladl a mohlo by dojít k nachlazení nebo jiným zdravotním komplikacím. Termoprádlo se dá dnes pořídit v mnoha různých variacích. Důležitá je mimo jiné také svrchní vrstva v podobě vesty nebo mikiny či nějaké té bundy. zapomenout bychom ale neměli ani na kalhoty, jež se vyznačují nepromokavostí, odolnosti vůči větru a spoustou potřebných a funkčních kapes. Sehnat se lovecké oděvy dají i za velmi výhodné ceny. Stačí jen sledovat platné akční letáky a ušetříte nemalé částky.

Ohodnoť článek

Štítky zbraň, sluchátka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrážíte na lov? Toto vybavení nemůžete nechat doma  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.