Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Potřebujete tažné zařízení? K dispozici jsou tyto 3 typy

PR článek

Chcete se stát s vaším automobilem takřka úplně nezávislí? Aby ne, vždyť kdo by nechtěl převézt v podstatě cokoli nebo mít u vozu k dispozici maximální komfort, co se týká občanského vybavení? Asi každý. Jak si ale toto všechno vcelku jednoduchým způsobem zajistit? Prostřednictvím přívěsu. Vždyť za auto je možné zapřáhnout jak klasické obytné přívěsy, tak i ty určené pro převoz nákladu. Má to ale jeden háček. Neobejdete se bez spolehlivého tažného zařízení. To je aktuálně na trhu k dispozici hned ve třech různých variacích. My se na jednotlivé podíváme podrobněji v následujících řádcích a nezapomeneme ani na některé další velmi důležitá kritéria vhodného výběru tažného zařízení.

Klasická pevná tažná zařízení

Jestliže hodláte vsadit na časem prověřený standard, jde o jasnou volbu. Tato tažná zařízení se na vozy montují již řadu let. Hlavice je u takovéto variace pevně ukotvená k samotnému vozu. Víte-li, že auto bez přívěsu fakticky nevyjdete, jde o jasnou volbu. V opačném případě je lepší vsadit na jiná tažná zařízení. Vždyť automobil s pevně namontovanou koulí může způsobit při dopravní nehodě poměrně nepříjemné škody na zdraví i majetku. Vyjíždět by se s obnaženou koulí fakticky nemělo. A jakou hlavní výhodou se toto tažné zařízení vyznačuje? Je nejlevnější. Cenově se dostanete na úplné minimum. Jinak dané modely dokážou pomoct i s převozem velmi těžkého materiálu. Pozor jen u automobilů s parkovacími senzory. tady může činit montáž velké problémy.

Elegantní odnímatelné tažné zařízení

Nehodláte mít vaše tažné zařízení na autě permanentně? Jasně, volit můžete bez problémů odnímatelnou variantu. Pro příležitostné použití jsou určené především ruční a pákové variace. Tyto systémy jsou spolehlivé, nicméně frekvence využití tažného zařízení by měla být skutečně nižší. Takový automatický systém se vyplatí tehdy, když budete tažné zařízení používat mnohem častěji. Konstrukce všech třech je jednoduchá stejně jako obsluha.  

Takřka dokonalé otočné tažné zařízení

Připlatíte si za luxus? Pak se určitě na nic neohlížejte a vsaďte na otočné tažné zařízení. Jeho použití je naprosto elegantní, rychlost montáže expresní a získáte navíc unikátní vzhled. Celkový pohled na samotné auto nebude nijak narušen.

Další známé aspekty výběru tažného zařízení

V první řadě je zapotřebí dbát na splnění evropské normy 94/20/ES EHK 55. U většiny spolehlivých prodejců jde o jakousi samozřejmost. Nakupovat tak můžete u prověřených společností jak v kamenných prodejnách, tak i na eshopech. myslet byste měli také na typový list, který vám vystaví v certifikované dílně, kde se bude tažné zařízení montovat. Jinak byste jej ale měli obdržet i přímo od výrobce. Potřebovat jej budete při zapisování tažného zařízení do technického průkazu.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebujete tažné zařízení? K dispozici jsou tyto 3 typy  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.