Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chytré hodinky: Poznejte praktické funkce pro sportování i volný čas

PR článek

Chytré hodinky jsou populární a není divu, nabízí totiž mnoho praktických funkcí. Pomohou vám sledovat vaše sportovní úspěchy, ovšem využití najdou kdykoliv během dne. Dostupné jsou modely s moderním designem, ale i takové, které se podobají klasickým hodinkám.

Výběr chytrých hodinek

Chytré hodinky, často označovány též jaké smart watch, vás okouzlí rozmanitými funkcemi. Abyste je mohli využít naplno, je dobré zvolit model, který je kompatibilní s vaším chytrým telefonem. Pokud používáte iPhone, pak je volba poměrně snadná – Apple Watch. Ovšem s operačním systémem iOS zpravidla fungují i hodinky jiných značek. Jejich výhodou je zejména nižší cena. Na výběr máte z mnoha značek, které jsou kompatibilní se systémem Android i iOS.

Základní funkce

Konkrétní výběr chytrých hodinek záleží pouze na vašich individuálních potřebách. Každý model má totiž různé funkce. Mezi ty základní patří například:

  • měření času,
  • kalendář,
  • připomínky,
  • zasílání notifikací z telefonu,
  • čtení zpráv,
  • monitorování aktivity – krokoměr,
  • sledování různých sportovních aktivit.

Tyto funkce má většina dostupných modelů hodinek a jde v podstatě o základ, bez kterého se neobejdete.

Na trhu s chytrými hodinkami jednoznačně převládají dvě značky – Apple a Samsung. Neznamená to, že mezi ostatními značkami nenajdete kvalitní modely. Nicméně právě Apple a Samsung nabízí jedny z nejlepších chytrých hodinek. Kombinují rozmanité funkce, skvělou výdrž baterie a atraktivní design. Pokud váháte s konkrétním výběrem, prohlédněte si recenze chytrých hodinek. Získáte tak přehledné informace o těch nejlepších modelech, které můžete zařadit do užšího výběru.

Výběr chytrých hodinek

Chytré hodinky lze v podstatě rozdělit na dvě kategorie. Jednou z nich jsou běžně dostupné smart watch, které nabízí atraktivní design a řadu praktických funkcí. Využijete je každý den, i pro běžné činnosti jako je posílání zpráv, příjem notifikací, či poslouží jako budík. Nechybí ani základní funkce pro sledování fyzické aktivity – krokoměr, či měření tepové frekvence. Druhou kategorií jsou pak vyloženě sportovní hodinky, které nabízí pokročilé sportovní funkce, díky kterým můžete pečlivě sledovat své výkony při různých sportech.

Elegantní chytré hodinky

Velmi oblíbené jsou klasické chytré hodinky, které mají využití v práci, při sportu i ve volném čase. Nabízí základní funkce – zasílání notifikací, odpovídání na zprávy a hovory, krokoměr, ovšem třeba i kalendář či stopky. Získáte tak praktického pomocníka, který vám pomůže s každodenními úkony. Ať už jde o komunikaci, sledování pohybu, či třeba měření času. Stopky umístěné přímo na zápěstí jsou praktické. Nejenže vždy budete vědět, kolik je zrovna hodin, ale také si můžete spustit časovač. Ten vás včas upozorní, že losos v troubě už je hotový, či připomene jakoukoliv jinou činnost v potřebný čas.

Sportovní chytré hodinky

Pro běžné uživatele sportovní chytré hodinky často nabízí až příliš mnoho funkcí. Pokud však máte aktivní styl života a sportujete pravidelně, tyto hodinky jistě oceníte. Nejenže nabízí základní zmíněné funkce, ale poskytnou toho mnohem více. Zpravidla jde o modely s kvalitními senzory, které měří hodnoty co nejpřesněji. Jsou robustnější, aby odolaly i náročným podmínkám při fyzické aktivitě. Hodí se tak třeba na běh, ovšem nosit je můžete i při plavání.

Vždy tak budete mít přehled o svých výkonech. Hodinky totiž zaznamenají a analyzují každou aktivitu. Jsou tak vhodné pro aktivní sportovce. Pokud sportujete spíše občasně, můžete zvážit i fitness náramky. Ty zpravidla nenabízí tolik funkcí a neposkytují tak kvalitní hodnoty, ovšem pro rekreační sport jsou dostačující.

Výběr chytrých hodinek je opravdu individuální. Nabídka je pestrá, najdete tak základní i pokročilé modely s rozmanitými funkcemi. Recenze vám pomohou najít kvalitní a praktické hodinky, vždy se však dívejte také na jednotlivé funkce – zda jsou dostatečné, či zda je naopak potřebujete opravdu všechny.

Ohodnoť článek

Štítky chytré hodinky, hodinky, sport, volný čas, Apple, Samsung, iPhone, Apple Watch, Android, iOS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chytré hodinky: Poznejte praktické funkce pro sportování i volný čas  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.