Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Julien van Middendorp vystaví svá díla v Art 47 na Malé straně

PR článek, aktualizováno 20. února 2024, 11:57

Praha 20. února 2024 (PROTEXT) - Od 5. 3. do 26. 3. máte možnost navštívit výstavu nizozemského výtvarníka Juliena van Middendorpa v galerii ART 47 na Malé straně v Praze.

Na výstavě pod názvem „Reactive Mind“ malíř představí svou tvorbu věnovanou různým aspektům lidské zkušenosti, od osobního růstu a odvahy překonávat překážky po hloubku myšlení a proměnlivost života, přičemž každý z nich nabízí jedinečný pohled na svět kolem nás.

„Julien van Middendorp svým vlastním osobitým způsobem zaznamenává život člověka v jeho rutinní každodennosti. Přestože inspirací je Julienovi především městský život, jeho pohyb, přelévání a proměny, nepopiratelný vliv na jeho tvorbu mělo i studium designu v Utrechtu. Autor nedekomponuje obsah díla na jednotlivé útržky, nýbrž vzor pro své náměty hledá často v banálních věcech. Přestože nám autor předkládá abstraktní obraz, vždy se jedná o zobrazení konkrétní situace, pouliční scény či umělcovy myšlenky,“ upřesnila Mgr. Barbora Bradáčová, kurátorka výstavy.

Julien van Middendorp je nizozemský malíř, který se zaměřuje na olejomalby, v nichž se živly barev propojují do vzájemných vztahů a vytvářejí myšlenky, představy a sdělení. Dílo Juliena stojí na dokonale promyšlené kompozici a užití živých barev. To znamená mimo jiné významné zapojení oka diváka, v němž se barvy zpracovávají ve výsledný vjem, emoci a snad i chování. Pokud bychom parafrázovali Shakespearova, lze říct, že „obraz malíře je v oku toho, kdo se na něj dívá“. Urbánní vesmír dodává jeho obrazům výraznou organickou dynamiku.

Prvním impulzem pro Juliana bylo zhlédnutí Hundertwasserhausu od vídeňského architekta Friedensreicha Hundertwassera. Jednotlivé mozaikové spoje mezi barevnými přechody budovy ho uchvátily natolik, že je zaznamenal ve svém díle Sailing the Saes of Cheese. Každý kousek mozaiky nabývá pod jeho rukou nového významu.

Julien žije v České republice již od roku 2014, Jeho tvorbu jste měli možnost vidět v Galerii Art Linea nebo v rámci mezinárodní ART Prague v říjnu.

Na výstavu je potřeba se registrovat

Výstavu si můžete prohlédnout v termínu od 5.-26. března vždy v úterý a čtvrtek od 18:30 hod a během víkendu v časech od 11 hod nebo od 16 hod. Na výstavu je nutné se zaregistrovat. Prosím udělej tak prostřednictvím odkazu: https://allevents.in/org/gallery-van-middendorp/23625842

 

ART47

Galerie ART 47 je komorní galerie na Malé straně, která se specializuje na nabídku děl z oblasti výtvarného umění od 19. století po současnost. V inspirativním prostoru galerie si lze prohlédnout a získat jak díla malířská a sochařská, tak hodnotné artefakty z oblasti užitého umění a designu.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Julien van Middendorp vystaví svá díla v Art 47 na Malé straně  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.