Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od 10. května budou muset lidé venku mít zakrytá ústa a nos jen při blízkém setkání

Od pondělí 10. května bude nutné nosit ochranu dýchacích cest ve venkovních prostorách jen při setkání dvou a více osob vzdálených od sebe méně než dva metry, pokud nejde o členy jedné domácnosti. Na tiskové konferenci po dnešním jednání vlády to oznámil ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Od počátku března musejí lidé nosit v zastavěném území obce minimálně chirurgickou roušku, řada lidí ale přesto nosí respirátor. Respirátory s třídou ochrany nejméně FFP2, případně nanoroušky jsou povinné v hromadné dopravě, obchodech a na dalších frekventovaných místech.

"Je to totéž, co jsme tady zažili na podzim. Když jste ve volném prostoru a nejsou kolem v blízkosti jiní lidé, tak nemusíte nosit ochranu úst, ale když přijdete třeba na zastávku tramvaje nebo autobusu a je tam víc lidí, tak si roušku nasadíte," řekl Arenberger.

Na povinnosti mít zakryté dýchací cesty ve vnitřních prostorách se nic nemění.

"Výjimka z nošení (roušek či respirátorů) bude platit na nezbytně nutnou dobu pro konzumaci potravin a nápojů mimo provozovny stravovacích služeb," dodal ministr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, vláda, koronavirus, roušky, Petr Arenberger, ANO 2011, respirátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Larry Fox

Zkoušeli jste bez úspěchu získat půjčky od bank? Naléhavě potřebujete peníze, abyste se dostali z dluhů? Potřebujete peníze na rozšíření nebo založení vlastního podnikání? Získejte půjčku od jedné z předních britských úvěrových společností. 24Hour Loan Service je jednou z největších zajištěných půjček ve Velké Británii a náš přátelský a zkušený personál dokáže vaši žádost zpracovat rychle a efektivně. Můžete si půjčit na jakékoli období od 1 do 25 let a libovolnou částku od 2 000,00 GBP do 100 000 000,00 GBP na jakýkoli účel.

S nízkou úrokovou sazbou 3% ve všech částech světa. Aplikace je k dispozici pro uchazeče, kteří mají 18 a více let. Můžete se přihlásit prostřednictvím whatsapp: +447451283532 nebo e-mailu: larryfox2017@hotmail.com

Pondělí, 10. května 2021, 09:31Odpovědět

Od 10. května budou muset lidé venku mít zakrytá ústa a nos jen při blízkém setkání  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.