Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na hladinu Brněnské přehrady se vrací historický Úderník

Velký návrat hlásí Brněnská přehrada, na jejíž hladinu se po několika měsíční přestávce vrací nejstarší loď z brněnské flotily. Jednopalubové plavidlo Brno, které dříve neslo jméno Úderník, je po náročné opravě zpět v plné síle a znovu sveze cestující.

Loď pocházející z roku 1948 v uplynulých měsících strávila čas v dílnách brněnského dopravního podniku, který zaplatil kompletní rekonstrukci elektroinstalace. Díky uskutečněným opravám se Úderník sedmou lodí brněnské flotily na Prýglu. 

„Rekonstrukce elektroinstalace si vyžádala celkovou opravu kabeláže, řídicího pultu, ale i ovládacích prvků. Práce za více než milion korun bylo nutné udělat, jelikož původní elektroinstalace již nevyhovovala předpisům a technickým požadavkům,“ popsal Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB). 

Úderník je nejstarší lodí DPMB. Trup plavidla pochází z roku 1948, kdy jej vyrobili pražští dělníci. O zbytek nástavby se postarali pracovníci dopravního podniku v první polovině roku 1949. „V letošním roce jsme doposud převezli téměř 180 tisíc lidí. Pokud vydrží dobré počasí a zájem ze strany veřejnosti, možná překonáme loňský rekord, kdy lodě svezly téměř 286 tisíc cestujících, což je od 80. let minulého století vůbec nejvíc,“ dodal Havránek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, Dpmb, Přehrada, Loď, Brněnská přehrada, Dopravní podnik města Brna, oprava, elektroinstalace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hladinu Brněnské přehrady se vrací historický Úderník  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.