Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Stát je od toho, aby v mimořádné situaci nabídl pomocnou ruku, uvedl Fiala v projevu

, aktualizováno 22. června 2022, 20:58

Stát je tady od toho, aby v takto mimořádné krizové situaci nabídl pomocnou ruku, uvedl premiér Petr Fiala (ODS) v dnešním mimořádném televizním projevu. Vnímá obavy lidí, ale věří, že na druhou polovinu roku je stát připraven a že "společně vše zvládneme". Slíbil, že pokud by v zimě došlo na kritický scénář, bude vláda schopna zajistit plyn do všech domácností.

Rusko nás chce učinit slabými a vydíratelnými a má k tomu dvě mocné zbraně: narušení trhu s potravinami a závislost Evropy na jeho plynu a ropě, řekl Petr Fiala. Minulá vláda Andreje Babiše (ANO) podle něj zvýšila tempo zadlužování země na rekordní úroveň a pomohla rozpoutat historicky nevídanou drahotu. Krátkozraká politika Babišova kabinetu doléhá na domácnosti i firmy - jak ceny energií, tak reálná hrozba, že Rusko vypne plyn a ropu, řekl premiér.

Česká vláda chce mít v blízké budoucnosti pod kontrolou celou síť tuzemských klíčových elektráren, tedy vlastní výrobu elektřiny, řekl také Fiala. Do pěti let chce země dosáhnout energetické suverenity. Prioritou bude jádro, podporu bude mít i fotovoltaika a tepelná čerpadla. Během přechodu k energetické suverenitě bude Česko podle Fialy čelit vysokým cenám a nejistotě dodávek z východu.

"Součástí naší strategie je, aby stát získal v blízké budoucnosti pod kontrolu celou síť tuzemských klíčových elektráren, tedy vlastní výrobu elektřiny," uvedl ministerský předseda.

ČR by měla být v budoucnu schopná vyrobit si sama maximum energie a vyrobit ji za přijatelné ceny, řekl Fiala. V případě dovozu plynu a ropy by měla mít možnost se sama suverénně rozhodnout, od koho a za kolik suroviny nakoupí.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Repro ČT 24

Štítky Fiala, projev, vláda, hospodářství, Petr Fiala, Rusko, ODS, ropa, Andrej Babiš, ANO 2011, Evropa, Česko, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Nic nového, po okrádání lidí cenou vody nám mafie účtuje vodu a energie asi s nedoplatky a penále za dodávky plynu a elektřiny za 2 světové váky do koncentráků.
21.1.23 na YT U rádio, Martina Kociánová 3 minuty o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech. Vládnoucí mafie válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy. Film Už je zase tady' (není to o pávkovi), Příběh Kmotra (agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan), Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, vše o mafii. Hlava 22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vlk z Wall Streetu, Erin Brockovich, Kmotr, Četa, Forest Gump, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Schindlerův seznam, Musíme si pomáhat, Toman, Ucho, Rozrušená země, Vážení přátelé ano, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1 a 2 a u toho myslet na dnešek, na sliby mafie jak dohonime ,západ' do deseti let a třetinové platy...

Pondělí, 23. ledna 2023, 05:59Odpovědět

Luboš Pacik

Perunžel politici jsou hájení, musej se umlátit sami, příští volba zbývá na Okamůru, mesiášové došli před cca dvěma tisíci roky.

Pátek, 24. června 2022, 06:20Odpovědět

Martin Vaněk

...ukrajinským oligarchům a mafii? Opravdu chceme takového nýmanda za premiéra? Neměl by spíše stát společně s dalšími vlastizrádci v této Spolupachatelské koalici před soudem?

Čtvrtek, 23. června 2022, 10:40Odpovědět

Stát je od toho, aby v mimořádné situaci nabídl pomocnou ruku, uvedl Fiala v projevu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.