Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Premiér Fiala dnes večer promluví k národu, přednese projev k aktuální politické a ekonomické situaci

Premiér Petr Fiala (ODS) přednese dnes od 20:00 projev k národu, který odvysílá Česká televize, televize Nova, Prima a Český rozhlas. Bude se týkat aktuální politické a ekonomické situace.

Víc než půl roku od jmenování řeší Fialova koaliční vláda kromě běžné agendy hlavně rostoucí inflaci, energetickou krizi či dopady války na Ukrajinu včetně přílivu uprchlíků.

V době, kdy vrcholí přípravy na předsednictví Česka v Evropské unii, ovlivnila i celostátní politiku kauza údajné korupce v pražském dopravním podniku. Kvůli kontaktu s obviněným podnikatelem Michalem Redlem rezignoval ministr školství Petr Gazdík (STAN). Po úterním jednání koaličních lídrů Fiala řekl, že k větší rekonstrukci vlády není důvod a předseda STAN Vít Rakušan má jako ministr vnitra důvěru. Kandidáta na ministra školství chce STAN představit do konce týdne.

Zemřel Petr Adam, jeden z obviněných v korupční kauze dopravního podniku. Nejspíš spáchal sebevraždu

Petr Adam, který byl jedním ze třinácti obviněných lidí v kauze korupce v pražském dopravním podniku, je po smrti. Podle MF Dnes pravděpodobně spáchal sebevraždu. Petr Adam podnikal v telekomunikacích, byl obchodním zástupcem, který se snažil...

Vláda se snaží zmírnit dopady prudkého nárůstu cen energií a pohonných hmot, podle opozice ale nedostatečně. Kabinet dnes mimo jiné probere návrh ministerstva průmyslu a obchodu na zavedení takzvaného úsporného tarifu, který má domácnostem kompenzovat část nákladů na spotřebu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Faltus

Štítky premiér, projev, Fiala, vláda, hospodářství, Petr Fiala, Česká televize, Český rozhlas, TV Nova, ODS, TV Prima, Starostové a nezávislí, Evropská unie, Michal Redl, Dopravní podnik hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Jediná důležitá zpráva, hodná sledování, by byla ta, že tento vlastizrádný kabinet se celý odporoučí do pekel, a to dobrovolně. Jakákoliv jiná vairanta z prolhaných úst pana ukrajinského premiéra fialy je ztrátou času.

Středa, 22. června 2022, 20:45Odpovědět

Premiér Fiala dnes večer promluví k národu, přednese projev k aktuální politické a ekonomické situaci  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.