Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ruská zmrzlina značky Prima se kvůli invazi přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu

Ruská zmrzlina značky Prima se přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu. Výrobce tím chce vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli, kteří čelí útoku ruské armády. Společnost Bidfood Czech Republic to uvedla na svém webu. Nová zmrzlina by se na trh měla dostat na začátku dubna.

„Chceme vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli. Cítíme morální povinnost vymezit se alespoň touto formou proti agresivnímu a nespravedlivému počínání představitelů Ruska a dát jasnou zprávu lidem z Ukrajiny žijícím v České republice či na Slovensku, že na ně myslíme a podporujeme je," uvedl vedoucí divize Prima Prokop Volf.

Ruská zmrzlina se vyrábí v Česku od roku 1992 a ročně se jí prodají miliony kusů. Firma se podle svého vyjádření rozhodla zmrzlinu přejmenovat v den ruské invaze na Ukrajinu. Kromě názvu se změní také obalu.

Ukrajinská zmrzlina v novém obalu by se na trh měla dostat na začátku dubna. „Vizuál je již hotový a obaly se vyrábějí," uvedl Volf. Firma zatím zahájila přelepování slova "ruská" na obalech zmrzliny samolepkami s motivem ukrajinské vlajky a textem "Podporujeme Ukrajinu". „Věříme, že čeští zákazníci to cítí stejně jako my. V současné době je potřeba i takovýchto gest," doplnil Volf.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Open Food facts

Štítky Ruská zpmrzlina, Rusko, Urkajina, Prima, zmrzlina, TV Prima, Ukrajina, Ozbrojené síly Ruské federace, Bidfood Czech Republic, Česko, ruská invaze na Ukrajinu, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruská zmrzlina značky Prima se kvůli invazi přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.