Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ještěd nebo Křišťálové údolí. Televize divákům v USA ukazuje Liberecký kraj

Televizní společnost Czech-American TV už devatenáct let vysílá v angličtině divákům v USA přes kabelovou televizi, celkem pro 2,6 milionů domácností. Nyní vznikl půlhodinový pořad, který představuje Liberecký kraj.

„V žebříčku deseti zemí, jejichž obyvatelé navštěvují Českou republiku nejčastěji, jsou Spojené státy na pátém místě a podle mého názoru je jich mnohem více. Pokud vím, statistiky nezohledňovaly například současný trend ubytování zahraničních turistů v soukromých bytech. Právě naší spoluprací s regionem chceme i v budoucnu přispívat k jeho vyšší zahraniční návštěvnosti,“ řekl John Honner, americký producent českého původu a ředitel této televize.

Spolupráce televize s Libereckým krajem je založena na dlouhodobé spolupráci, protože vzdálené cesty lidé plánují s velkým předstihem. „Mimo USA máme velkou sledovanost díky internetu také v Kanadě, Rusku, Německu či v České republice,“ dodal Honner.

I proto je spolupráce důležitá pro Liberecký kraj. „I když je nyní cestování kvůli koronaviru komplikovanější, je potřeba udržet náš kraj v zájmu potenciálních zahraničních návštěvníků, a to i ze vzdálených destinací,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Nyní tak vznikl půlhodinový pořad, který představuje Liberecký kraj. Prohlídka začíná představením Liberce a pro návštěvníky nejpoutavějšího bodu, horského hotelu Ještěd. Pořad diváky provede ale i ostatními regiony Libereckého kraje, kterými jsou Lužické hory, Máchův kraj, Český ráj a Krkonoše. Zahraničním divákům představuje televize také Křišťálové údolí.

Na pořad se lze podívat i na webových stránkách Czech-American TV v sekci Broadcast. Kromě toho zde naleznete i archiv televizních záznamů již odvysílaných pořadů nebo informace o dalších projektech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Czech-American TV

Štítky Liberecký kraj, USA, tv, Ještěd, televize, Česko, údolí, Rusko, Kanada, Německo, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještěd nebo Křišťálové údolí. Televize divákům v USA ukazuje Liberecký kraj  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.