Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fiala a Vystrčil dnes vystoupí s novoročními projevy

Premiér Petr Fiala a předseda Senátu Miloš Vystrčil (oba ODS) dnes přednesou novoroční projev. Zatímco šéf horní komory Parlamentu na Nový rok vystoupil již před rokem, pro Fialu to bude dnes ve funkci předsedy vlády premiéra.

Projevy v minulosti na Nový rok přednášeli prezidenti republiky. Tuto zvyklost změnil současný prezident Miloš Zeman, který své vystoupení přesunul na druhý vánoční svátek. Uvolněné místo využili další ústavní činitelé. Zatímco loni projev přednesli kromě Vystrčila i předseda Sněmovny Radek Vondráček a premiér Andrej Babiš (oba ANO), letos nová předsedkyně dolní komory Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) možnost nevyužila.

Jako první dnes živě vystoupí hodinu po poledni Vystrčil. V loňském projevu vybídl k solidaritě a spolupráci nejen v boji s koronavirem. Vyzval Čechy, aby se nenechali rozeštvat a nepodléhali dezinformacím. Očkování označil za cestu ke svobodě.

Fiala k národu promluví ve 20:05. Projev odvysílá Česká televize, která jej předtočila, zprostředkuje ho také ČTK nebo Český rozhlas Radiožurnál.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ODS

Štítky ČR, vláda, Fiala, senát, Vystrčil, Petr Fiala, Miloš Vystrčil, ODS, Parlament České republiky, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Radek Vondráček, Markéta Pekarová Adamová, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR

Fiala a Vystrčil dnes vystoupí s novoročními projevy  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.