Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Vláda odmítla pomoci San Marinu ochrannými pomůckami

Vláda odmítla návrh na poskytnutí desítek tisíc ochranných pomůcek San Marinu. Požádalo o ně tamní ministerstvo zahraničí kvůli boji proti novému typu koronaviru. Ministerstvo vnitra navrhovalo do malé republiky na Apeninském poloostrově poslat desítky tisíc kusů roušek, respirátorů či ochranných obleků. Novinářům to řekl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

O pomoc požádalo Českou republiku ministerstvo zahraničních věcí San Marina na konci března, píše se ve vládním materiálu, který na vládu předložil její místopředseda a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Ministerstvo vnitra v dokumentu poukazuje na to, že třetí nejmenší evropská země leží nedaleko turistického centra Rimini, které je jednou z oblastí v Evropě nejvíce postižených koronavirovou pandemií.

Hamáček navrhl, aby Česko do San Marina poslalo 70 tisíc ochranných roušek, 10 tisíc respirátorů FFP2, 10 tisíc ochranných rukavic, 100 kusů ochranných obleků a stejné množství ochranných brýlí. Vláda návrh projednala dnes odpoledne, pomoc zamítla.

Česká republika nedávno pomohla Španělsku a Itálii, do každé ze zemí poslala 10 tisíc ochranných obleků. Slovinsku poskytlo Česko podle dřívějšího vyjádření Hamáčka formou zápůjčky 500 tisíc roušek, 25 tisíc respirátorů a 5000 ochranných obleků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, San Marino, vláda, koronavirus, diplomacie, oblečení, respirátor, ČSSD, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko, Tomáš Petříček, Jan Hamáček, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda odmítla pomoci San Marinu ochrannými pomůckami  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.