Počasí dnes24 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

SPD na konferenci aktualizuje program, Zeman poslal zdravici

Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) bude na dnešní celostátní konferenci v Praze probírat strategii do druhé poloviny volebního období Poslanecké sněmovny, aktualizovat některé programové teze a připravovat se na krajské volby, které se uskuteční příští rok na podzim. S předtočenou zdravicí vystoupí na konferenci i prezident Miloš Zeman.

Celostátní konference SPD se podle stanov hnutí koná jednou ročně. Na loňské volební obhájil předseda SPD Tomio Okamura svůj mandát v čele hnutí na další tři roky. Vedle Zemana poslala zdravici na videu i šéfka francouzského Národního sdružení Marine Le Penová, osobně dorazí například europoslanec Paolo Borchia ze spřízněné italské vládní strany Liga a další zástupci frakce Evropa národů a svobody (ENF).

Okamura řekl, že SPD zůstane u základních programových bodů, ale některé plány je potřeba aktualizovat. "Budeme si upřesňovat programové řešení na základě aktuální situace po dvou letech ve Sněmovně," uvedl. Představit strategii se SPD chystá například v oblasti sociálních věcí, školství či obrany. Debata by se měla týkat i stanoviska k současné vládní krizi.

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky ČR, SPD, konference, Svoboda a přímá demokracie, Miloš Zeman, Poslanecká sněmovna ČR, Praha, Tomio Okamura, Marine Le Penová, Paolo Borchia, Evropa národů a svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPD na konferenci aktualizuje program, Zeman poslal zdravici  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.