Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jeden z jihočeských policistů, kterého vyšetřovala GIBS, spáchal sebevraždu

Jeden z jihočeských policistů, které od září stíhá Generální inspekce bezpečnostních souborů kvůli údajnému mučení třiadvacetiletého Roma, spáchal na začátku týdne sebevraždu. S informací přišel jako první dnes ráno Českobudějovický deník.

K sebevraždě mělo dojít v úterý 11. prosince. Jeden z vyšetřovaných policistů měl odjet na chatu, kde se zastřelil. Policie informaci o smrti kolegy potvrdila. „Bohužel je to pravda, ale s ohledem na jeho rodinu nebudeme sdělovat žádné podrobnosti,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Na Facebooku se k události vyjádřil kolega mrtvého policisty. „Já i moji kolegové se domníváme, že někdo svým postupem dohnal k sebevraždě našeho kolegu a kamaráda. Jednoho z nejlepších kriminalistů, syna, manžela a otce dvou dětí. Všichni víme, že nic nespáchal,“ píše.

Podle informací Deníku měl v ten samý den, kdy policista sebevraždu spáchal, znovu vypovídat na GIBS. Vyšetřovatelé mu měli oznámit rozšíření jeho trestního stíhání. V září uvedl ředitel GIBSu, že dva policisté měli třiadvacetiletému Romovi při výslechu vyhrožovat a vulgárně mu nadávat. „Dále došlo k fyzickému ataku na pachatele, přestože tento byl spoután. Následně pokračovaly vyhrůžky, na základě kterých se doznal k trestné činnosti, kterou nespáchal,“ uvedl v září šéf GIBS pro Českou televizi. 

Samotný vyslýchaný měl ale u soudu vydírání popřít. Informaci prý uvedl až poté, co ho inspekce bezpečnostních souborů kontaktovala. Podrobnější informace zjišťujeme.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, smrt, GIBS, vyšetřování Jihočeský, kraj, sebevražda, Lenka Koloušková, Facebook, Česká televize

Jeden z jihočeských policistů, kterého vyšetřovala GIBS, spáchal sebevraždu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.