Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Policie zasahovala ve skladu webového obchodu, zadržela osm lidí

Pražská cizinecká policie zasahovala ve skladu internetového obchodu kvůli kontrole legálního zaměstnávání cizinců. Zadržela osm lidí, jeden z nich byl v evidenci celostátně hledaných. Novinářům to řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Kontrolovaným obchodem byl Rohlik.cz, majitel e-shopu Tomáš Čupr sdělil, že šlo o rutinní kontrolu, kterou policie provádí ve všech firmách zaměstnávajících lidi ze zahraničí.

"Podle našich informací zástupci policie a potravinové inspekce nezjistili v Rohlíku žádná zásadní pochybení. Policie zajistila pouze sedm pracovníků z více než 300, kteří u sebe neměli doklady a nemohli je tím pádem policii na místě předložit," uvedl Čupr.

Rybanský ale uvedl, že zadržených bylo původně osm. "Se šesti z nich bude zahájeno správní řízení o správním vyhoštění, neboť zde pracovaly bez povolení. Jedna osoba procházela evidencí celostátně hledaných osob. Poslední, osmá, byla vyřešena příkazem na místě a následně propuštěna," uvedl mluvčí.

"Máme indicie, že nelegální pracovníci se prokázali u našeho obchodního partnera falešným občanským průkazem státu EU," sdělil Čupr. Rohlik.cz podle něj kontrolovat doklady nemůže. "Toto je v kompetenci našeho obchodního partnera, který nám garantuje soulad s právními předpisy," uvedl. Pokud by se prokázalo, že obchodní partner pochybil, je s ním Rohlik.cz připraven okamžitě ukončit spolupráci, dodal Čupr.

Kontrola se uskutečnila zhruba od 10:30 do 13:00. Policisté spolu s potravinářskou inspekcí a inspekcí práce prověřili stovky lidí. Čupr ocenil přístup policie, která prý byla velmi korektní. Kontrola neměla zásadní dopad na provoz. "Podnikli jsme veškeré kroky k tomu, aby u nás nebyl nikdo zaměstnán v rozporu s právními předpisy," dodal Čupr.

Policie v pražském skladu Rohlik.cz zasahovala také minulý rok v březnu, kdy zadržela 85 lidí, kteří neměli povolení k výkonu zaměstnání v České republice. Poté je vyhostila.

Autoři

Štítky ČR, policie, práce, kriminalita, Tomáš Čupr, Rohlik.cz, Cizinecká policie, obchodní partner, Evropská unie, Česko, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zasahovala ve skladu webového obchodu, zadržela osm lidí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.