Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Miliardář Sehnal se chce stát pražským primátorem

Miliardář Pavel Sehnal usiluje o post pražského primátora. V říjnových volbách bude kandidovat za uskupení Krásná Praha, které sestavila jeho Občanská demokratická aliance (ODA) spolu s nezávislými kandidáty. Sehnal to dnes řekl novinářům v Čestlicích u Prahy, kde ODA zahájila kampaň pro komunální volby.

Sehnal v kampani slibuje, že se zasadí o vytvoření rovnováhy mezi tím, kde lidé žijí a kde pracují. Vznik nových pracovních příležitostí v místě bydliště by podle něj mohl přispět ke snížení dopravního zatížení města. Chce se zasadit také o dobudování městského okruhu a o stavbu nových stanic metra. Slibuje podporu výstavby bytů a budování cyklostezek, parků, hřišť a dalších zařízení pro trávení volného času.

Sehnalova ODA zahájila činnost loni v lednu, využila značku někdejší vládní strany z 90. let a chce na ni navazovat pravicovým programem zaměřeným na podnikatele. Loni strana kandidovala do Sněmovny, získala ale pouze 0,15 procenta a potřebný pětiprocentní práh nepřekročila. ODA také vyslala do letošních prezidentských voleb bývalého šéfa mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislava Kulhánka, který však skončil z devíti kandidátů poslední se ziskem 0,47 procenta hlasů.

Sehnal vlastní finanční skupinu SPGroup, pod níž spadá mimo jiné výstaviště v Praze Letňanech a pojišťovna Slavia. V Čestlicích má akvapark a hotel.

Autoři | Foto ODA

Štítky Praha, primátor, Pavel Sehnal, ODA, Občanská demokratická aliance, Čestlice, Vratislav Kulhánek, ŠKODA AUTO a.s., primátor hlavního města Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miliardář Sehnal se chce stát pražským primátorem  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.