Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ministr Metnar zůstává. Nejedná se o plagiát, říká o své diplomové práci

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) se rozhodl, že rezignaci premiérovi Andreji Babišovi (ANO) kvůli pochybnostem o své diplomové práci nabízet nebude. Na tiskové konferenci se dnes omluvil veřejnosti i autorovi publikace, ze které čerpal, že ve své práci neuvedl citace. Řekl, že udělal chybu, nešlo ale podle něj o plagiátorství. Odkázal se při tom na posudek Ostravské univerzity, která o jeho výsledku dnes informovala. Babiše o situaci informoval telefonicky.

Ostravská univerzita dnes uvedla, že Metnarova diplomová práce není plagiát. Mohla mít ale podle školy vyšší úroveň. Mluvčí univerzity Adam Soustružník uvedl, že se Metnar nedopustil vědomého plagiátorství, ale kontrola ukázala, že text vykazuje nedostatečnou práci s citačními zdroji. Na některých stránkách evidentně ministr podle školy čerpal z knihy Petra Musílka z Vysoké školy ekonomické v Praze, na zdroj ale v textu neodkázal. Tuto publikaci ovšem uvedl v seznamu použité literatury.

Metnar vystudoval Vyšší policejní školu MV ČR, později při zaměstnání Pedagogickou fakultu Ostravské univerzity, kde získal titul magistr. Svou diplomovou práci obhájil v roce 2004. Na pochybnosti v úterý upozornila Česká televize.

Autoři | Foto By EU2018BG Bulgarian Presidency [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Štítky ministr, ministr obrany, vláda, diplomová práce, Lubomír Metnar, Andrej Babiš, ANO 2011, Ostravská univerzita, Petr Musílek, Vysoká škola ekonomická v Praze, Ministerstvo vnitra České republiky, Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě, Česká te

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr Metnar zůstává. Nejedná se o plagiát, říká o své diplomové práci  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.