Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Stanice Muzeum na lince metra A se o tomto víkendu neuzavře

Pražský dopravní podnik (DPP) zrušil výluku, kterou tento víkend plánoval ve stanici metra Muzeum na lince A. Stanice se měla počtvrté uzavřít, práce se však dokončily při předchozích třech výlukách. Důvodem výluk byly práce na dokončení celkové rekonstrukce, kvůli níž stanicí vlaky téměř rok pouze projížděly, nejprve ve směru na Depo Hostivař a poté na Nemocnici Motol.

"Práce plánované na čtvrtou víkendovou výluku byly díky dobré koordinaci práce a podobně stihnuty v předcházejících třech víkendových výlukách," uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková. Práce spočívaly například v úpravách osvětlení či obkladů.

Od letošního ledna ve stanici Muzeum na trase A vlaky kvůli rekonstrukci nezastavovaly ve směru na Nemocnici Motol, před tím stanici téměř půl roku projížděly v opačném směru.

V obou směrech stanice funguje od 21. května. V prázdninovém provozu jsou prodlouženy intervaly metra o jednu až dvě minuty. Prázdninové změny se týkají i tramvají, v provozu nejsou tramvajové linky 4, 13 a 21. Na páteřních linkách 9, 16, 17 a 22 je ve špičkách pracovních dnů prodloužen interval ze čtyř na pět minut, kolem poledne pak z pěti na šest minut.

Pokračují práce a navazující výluka v úseku Palmovka - Bulovka. Dělníci rekonstruují také trať na Vinohradské třídě, a to od 30. června do 31. srpna. Kvůli opravám nejezdí tramvaje v úseku I. P. Pavlova - Muzeum - Želivského.

Ode dneška také kvůli dopravním komplikacím způsobeným souběhem oprav pražských silnic dopravní podnik změnil trasu linky 2. Nově nejede přes Karlovo náměstí, aby se ulevilo tamní dopravě. Namísto toho soupravy jezdí podél řeky přes Jiráskovo náměstí po trase linky 17.

Autoři | Foto mhd86.cz

Štítky Praha, metro, rekonstrukce, muzeum, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Fakultní nemocnice v Motole, Depo Hostivař, Ivan Petrovič Pavlov, Nemocnice Na Bulovce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanice Muzeum na lince metra A se o tomto víkendu neuzavře  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.