Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Hlavní tribuna legendární Julisky má novou střechu

Hlavní tribuna legendárního stadionu na pražské Julisce, který byl otevřen v roce 1960, má novou střechu. Práce pro investora, ministerstvo obrany, dokončuje společnost Swietelsky stavební. Předá je do konce května, aby 5. června už tribuna sloužila divákům lehkoatletického Memoriálu Josefa Odložila.

„Nejsložitější částí byla protikorozní ochrana ocelové konstrukce tribuny, což znamenalo otryskat staré nátěry a nanést nové ve třech vrstvách,“ říká Ondřej Krejčí, ředitel závodu Pozemních staveb Praha společnosti Swietelsky stavební. Firma práce začala loni v září a podle smlouvy na ně měla devět měsíců, přestože letošní zima venkovní práce dost komplikovala.

Zastřešení tribuny pocházelo z počátku 70. let a jeho technický stav byl špatný, už za hranicí životnosti. To znamenalo provést ve výškách hodně náročné práce. Sundat střechu, konstrukci otryskat a zbavit původních nátěrů, opakovaně natřít a na ploše 5750 metrů čtverečných položit novou krytinu.

„To vše za provozu a bez omezení sportovních akcí, zejména utkání fotbalistů Dukly Praha. Ani jeden zápas nemusel být odložen či přeložen, což beru jako ilustraci příkladné spolupráci všech zúčastněných stran,“ dodal ředitel.

Novou krytinu tvoří žárově zinkovaný trapézový plech s oboustranným vrchním polyesterovým lakem. Vyměněny byly i klempířské prvky střechy. Strop atletického tunelu, který byl do tribuny vestavěn v 80. letech, dostal novou tepelnou izolaci.

Atletický a fotbalový stadion na Julisce vlastní Armáda České republiky, která ho v posledních letech modernizuje, aby odpovídal současných potřebám sportovců i diváků. V minulosti měl kapacitu až 29 tisíc míst. Ta je v současnosti pro fotbalová utkání omezena na zhruba osm tisíc míst. Název stadion dostal podle ulice Na Julisce, z níž vede hlavní vstup.

Tisková zpráva

Štítky střecha, Juliska, Ministerstvo obrany České republiky, Memoriál Josefa Odložila, FK Dukla Praha, Armáda České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní tribuna legendární Julisky má novou střechu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.