Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Politici označili setkání Zemana a Sobotky za ostudu. Lidem musí být smutno, říká Fiala

Šokováni představením, které se ve čtvrtek odehrálo na Pražském hradě, jsou čeští politici. Shodují se na tom, že jde o ostudu. Mluví o setkání prezidenta České republiky Miloše Zemana a premiéra Bohuslava Sobotky. Místo klasické diskuse za zavřenými dveřmi nachystala Kancelář prezidenta republiky fototermín k demisi vlády.

Zeman premiérovi oznámil, že podle vyjádření jeho sekretariátu čekal v jeho rukou demisi. Následně mu poděkoval za dosavadní práci a požádal ho, aby vláda nadále plnila svou roli, ale nečinila strategická rozhodnutí. Sobotka reagoval, že přišel diskutovat o aktuální situaci. Poté vznikla ostrá diskuze, která skončila odchodem prezidenta ze sálu v době, kdy Sobotka stále mluvil. 

„Zeman zinscenoval na Hradě odpornou komedii, nedůstojnou jeho úřadu a situaci. Dělá České republice veřejnou ostudu,“ uvedl na Twitteru předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Jeho slova doplnil předseda ODS Petr Fiala. „Lidem musí být smutno, když se dívají na to, co se děje,“ uvedl na Facebooku. Stroze se vyjádřil i Jiří Dienstbier. „Další Zemanova trapná šaškárna na Hradě při setkání se Sobotkou.“

Servítky si nebral ani europoslanec Jiří Pospíšil. „Co se událo dnes na Hradě je neuvěřitelné ostudné. Miloš Zeman nám opět ukázal, že mu jde jenom o sebe a své zájmy. Při přijetí premiéra se choval spíš jako autoritářský prezident nějaké středoasijské republiky nebo jako absolutní monarcha,“ přidal se na Twitteru. Pro Marka Ženíška je 4. květen dnem, kdy premiér Sobotka nepodal demisi a prezident Zeman ji přijal. „Ostudné a nedůstojné chování. Prezident Zeman nezklamal,“ dodal.

Foto Twitter Jiřího Ovčáčka

Štítky Miloš Zeman, Bohuslav Sobotka, Petr Fiala, Pražský hrad, Česko, Kancelář prezidenta republiky, Twitter, Miroslav Kalousek, TOP 09, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politici označili setkání Zemana a Sobotky za ostudu. Lidem musí být smutno, říká Fiala  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.