Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

David Rath svůj boj se státním zástupcem prohrál, dostal 8,5 roku vězení. Rozsudek si nevyslechl

Bývalý ministr zdravotnictví a hejtman Středočeského kraje David Rath byl dnes krátce po třinácté hodině odsouzen k 8,5 letům vězení nepodmíněně. Rozhodl o tom Krajský soud v Praze, respektive soudce Robert Pacovský, který případ ovlivňování veřejných zakázek a korupce řešil.

Přidává se tak ke Kateřině Kottové (dříve Pancové) a Petru Kottovi, kteří byli na jaře nepravomocně odsouzeni na sedm a půl roku vězení. Jeho téměř dvanáctihodinová závěrečná řeč soudce neoblomila, ten ho shledal vinným a udělil mu trest, který téměř navrhoval státní zástupce Petr Jirát. Chtěl o půl roku více. Rathovi navíc propadne majetek. Novanská dostala 5 let.

„Odvolám se v každém případě. Je to celé exemplární divadlo, se spravedlností to nemá nic společného,“ uvedl pro Českou televizi David Rath po vynesení rozsudku.

Připravujeme podrobnosti.

Foto: wikipedia.org

Štítky David Rath, věznice, Krajský soud v Praze, Středočeský kraj, Kateřina Pancová, Petr Kott, Petr Jirát, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Rath svůj boj se státním zástupcem prohrál, dostal 8,5 roku vězení. Rozsudek si nevyslechl  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.