Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Koule na dveře může mít smysl i v interiéru. Především pro rodiče a pejskaře

PR článek

Vybrat správné kování není tak jednoduché, jak se na první pohled jeví. Nabídka je vskutku bohatá a člověk sortimentu neznalý se v ní snadno ztratí. Jedním z hlavních úkolů je zvolit ideální variantu – tedy typ kování. Ale kdy je žádoucí otočná koule? Překvapivě bývá velmi užitečná i na interiérových dveřích.

U vstupních dveří je kování typu klika-koule populární, protože umožňuje pohodlně zavřít pouhým zacvaknutím. Interiérové dveře však obvykle dostávají do vínku kování klika-klika, tedy s klikami po obou stranách. Za určitých okolností jsou ovšem i v rámci interiéru mnohem užitečnější koule na dveře. Oproti klikám totiž nabízí zvýšenou bezpečnost.

Koule na dveře jako spása pro rodiče

Interiérové dveře s kováním typu klika-koule, případně koule-koule jsou rozumnou volbou pro předvídavé rodiče, kteří chtějí minimalizovat riziko, že se malému dítku v nestřeženém okamžiku podaří otevřít dveře. Třeba do pracovny nebo jiné „zapovězené“ místnosti.     

Kliky je sice možné přesadit (tzn. otočit tak, aby na ně dítě nedosáhlo), ale děti rostou jako z vody a   poměrně brzy si poradí i s touto překážkou. Nehledě na to, že pohled na kliku ve vertikální poloze oko estéta nepotěší. S otočnou koulí prcek nemůže tak snadno manipulovat – šance na otevření dveří nepovolaným členem domácnosti je tak naprosto zanedbatelná. A pokud je koule opatřena dětskou pojistkou, riziko se rovná nule.                                                                                                                                 

Koule na dveře jako záchrana pro pejskaře

Nejen děti, ale také zvídavá zvířata mohou otevírat dveře do místností, kde je rozhodně nepotřebujete. Pro vzrostlejšího psa nepředstavuje klika žádnou nepřekonatelnou překážku a je jen málo možností, jak mu v nekalých aktivitách zabránit. A jako nejefektivnější opatření se nabízí otočná koule. Bez ní vám nezbude nic jiného, než dveře před odchodem zabarikádovat (anebo otočit kliku směrem nahoru…). Samozřejmě funguje i proti rafinovaným kočkám – ani ty se obvykle neobtěžují s žádostí o svolení a dveře si otevírají svépomocí – skokem na kliku.

Pokud jste došli k závěru, že je pro vaše dveře kování s otočnou koulí správným řešením, poohlédněte se po designovém kousku v e-shopu kovopolotovary.cz, kde najdete také kovářské polotovary a další zboží, které by se vám mohlo hodit při vylepšování bydlení.

Ohodnoť článek

Štítky kování, koule, klika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koule na dveře může mít smysl i v interiéru. Především pro rodiče a pejskaře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.