Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Myslete na budoucnost, vyzkoušejte ekologické pneumatiky z PET lahví

PR článek

Také vás štvou plasty, které se válí v přírodě, nebo dokonce na dně oceánu? Continental ukázal svůj postoj k ochraně přírody novými pneumatikami s technologií ContiRe.Tex, které obsahují materiál z recyklovaných PET lahví.

Ve světových mořích a oceánech plave více než 150 milionů tun plastů. A každý rok přibývá dalších 5 až 13 tun plastového odpadu. Mořští živočichové si často bohužel plasty pletou s potravou a polykají je, což jim způsobuje zdravotní problémy a nezřídka i pomalou a bolestivou smrt.

Ryby jsou považované za nejzdravější maso. Ale láká vás představa lososa plného mikroplastů? Z plastů se působením mořské vody a slunce také uvolňují chemikálie, které ovlivňují celkovou kvalitu mořské vody.

Plastový odpad v mořích a oceánech má také nepříznivý vliv na cestovní ruch a rybolov. Škody se odhadují na stovky milionů eur ročně. Prémiový výrobce pneumatik Continental se proto rozhodnul využívat materiál z recyklovaných PET lahví pro výrobu pneumatiky Contire.Tex a přispět alespoň malým dílem k menšímu znečištění moří a oceánů.

Raději v pneumatice, než v oceánu

Plastová lahev nemusí být jen zbytečný odpad, který skončí na dně oceánu. Continental přišel na způsob, jak PET lahve efektivně využít a vyrobit z nich pneumatiky!

Nové možnosti recyklace

Vývojáři Continental vymysleli řešení, jak efektivně využít vlákna z recyklovaných PET lahví pro výrobu kostry pneumatiky. Materiál z běžné plastové lahve se přemění na vysoce výkonný polyetylén (PET).

Ušetří se tím materiálové zdroje, jedna sada pneumatik ContiRe.Tex využije až 40 PET lahví. Toto nové trvale udržitelné udržitelné řešení nabízí vynikající výkon a bezpečnost stejně, jako jste zvyklí u běžných pneu Continental.

Jak poznám pneumatiky ContiRe.Tex?

Pneumatiky ContiRe.Tex vypadají na první pohled stejně, jako běžné pneumatiky. Jediné, co je vizuálně odlišuje, je speciální logo na bočnici a nápis “Containes recycled materials / Obsahuje recyklovaný materiál“.

Ostrý test na Tour de France

Pneumatikami s technologií ContiRe.Tex budou mimo jiné vybavena i všechna doprovodná vozidla pro Tour de France 2022. A to je opravdu těžký zátěžový test.

176 elitních cyklistů z 22 týmů, ale právě i doprovodná vozidla čeká celkem 3300 km, jejichž velká část vede v náročných horských úsecích, které prověří nejen fyzické zdatnosti jezdců, ale také jízdní vlastnosti pneumatik Continental ContiRe.Tex.

Kde koupím pneumatiky z recyklovaných PET lahví?

Pneu z PET lahví ContiRe.Tex jsou zatím k dispozici pro pneumatiky Continental EcoContact 6, PremiumContact 6 a AllSeasonContact ve vybraných rozměrech. Pokud se budete starat o pneumatiky, vydrží vám dlouho a budete s nimi opravdu spokojení.

Mrkněte na web Pneuboss.cz, který získal možnost pneumatiky Continental ContiRe.Tex získat jako první a je zároveň jejich oficiálním distributorem pro ČR.

Ohodnoť článek

Štítky pneumatika, Continental AG, plast, materiál, Tour de France, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslete na budoucnost, vyzkoušejte ekologické pneumatiky z PET lahví  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.