Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Projděte těhotenstvím bez obtíží. Tyhle tipy vám pomůžou být v klidu a pohodě

PR článek

Těhotenství je nádherné, ale i náročné. To vám potvrdí snad každá maminka. Je to období, kdy se řada věcí mění a stává se náročnějšími. Je tedy potřeba si tento čas co možná nejvíce zpříjemnit a usnadnit, jak jen to bude možné. Tyto tipy by vám mohly pomoci cítit se v těhotenství lépe a užít si jej naplno alespoň do té míry, do které je to možné.

Nezapomínejte na zdravotní péči

Základem pro každou nastávající maminku je pečlivě a pravidelně docházet na prohlídky a dodržovat všechny pokyny. S tím také souvisí celková změna životního stylu k lepšímu. Ideálně tedy vyřadit všechny možné škodlivé nebo ne zcela vyhovující potraviny a nahradit je dostatkem ovoce, zeleniny, vlákniny apod. I přes zdravou stravu bude nutné zaměřit se také na suplementaci některých nezbytných látek. Konkrétní doporučení vám dá váš lékař a je vhodné vždy vybírat pouze doplňky, na kterých je přímo uvedeno, že jsou vhodné pro těhotné ženy. Některé ženy se ptají, zda mohou užívat cbd produkty. Platí, že ano, pokud neobsahují THC. Pozor si tedy dejte na širokospektrální výrobky.

Dostatek pohybu

Je třeba znovu připomenout, že normální a zdravé těhotenství není nemoc a nemělo by vás zásadně omezovat. Proto je určitě dobré, pokud se vám podaří udržet si vysokou míru sportovní aktivity. Samozřejmě je nutné vyhnout se sportům, kde hrozí vážná zranění, ale pokračovat v aktivním životním stylu prospěje nejen tělu, ale i psychice.

Udělejte si radost

To může znamenat pro každou ženu něco jiného. Některá si ráda dopřeje občas sladké, jiná zase třeba šálek kávy se šlehačkou nebo cokoliv jiného. Každopádně platí, že v omezeném množství se v těhotenství může skoro cokoliv. Ani káva v těhotenství není žádný problém, pokud dodržíte limit pro denní příjem kofeinu.

Oblečte se pohodlně

I v těhotenství chce každá žena vypadat hezky, ale mačkat se v úzkých riflích je utrpení pro maminku i miminko. Raději volte pohodlné dámské legíny, které doplníte třeba šaty, tunikou nebo čímkoliv, co je vám příjemné. Není přitom třeba nakupovat nutně hned těhotenskou módu, ale spíše univerzální kousky, které využijete třeba i v období po porodu.

Připravujte se na novou roli

Dobrou volbou pro nastávající maminky může být návštěva různých kurzů. Může se jednat nejen o obligátní porodní kurz, ale třeba také kurz první pomoci nebo různé zvláštní techniky používané při porodu nebo kurz péče o novorozeně. Tyto kurzy vám poskytnou nejen informace, ale pomohou vám se také zkontaktovat s lidmi, kteří řeší stejné problémy jako vy. Hned se budete cítit lépe a dost možná si najdete i nové přátele.

Mluvte o svých pocitech

Nebojte se svěřit s tím, co prožíváte, svému partnerovi, rodičům nebo kamarádce. Je důležité umět o věcech mluvit – zjistíte, že vaše pocity jsou normální, pochopitelné a že se není vůbec za co stydět. Přinese vám to klid na duši, který je koneckonců nejdůležitější.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky těhotenství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projděte těhotenstvím bez obtíží. Tyhle tipy vám pomůžou být v klidu a pohodě  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.