Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hory na vás čekají. Nejlepší lyžovačku zažijete na Slovensku

PR článek

Lyžařská sezóna je v plném proudu a pokud je tohle i vaše vášeň, neměli byste ztrácet čas, ale raději co nejdříve vyrazit na hory. Odborníci se totiž shodují na tom, že zima letos nepotrvá dlouho a vhodné počasí na lyžování tedy nemusí v našem podnebném pásmu trvat už příliš dlouho. Kam ještě teď vyrazit, abyste si užili skvělou lyžovačku? Ideální volbou je Slovensko s mnoha krásnými ski areály.

Slovensko má obvykle delší zimy než u nás v Česku, takže šance užít si pořádnou lyžovačku je tam rozhodně i v březnu. Proto se nezapomeňte na cestu tam pořádně vybavit, a to zejména vhodnou zimní výbavou pro váš vůz. Samozřejmostí jsou sněžné řetězy, ale také třeba zimní clona do masky. Nechcete přeci zůstat někde viset uprostřed kopců.

Velkou výhodou Slovenska je také kulturní a jazyková blízkost, díky které si zde zalyžujete, i když zrovna neovládáte cizí jazyk. Navíc si lyžování můžete zpříjemnit ochutnáváním tradiční slovenské kuchyně, což je vždycky skvělý zážitek.

Které ski areály jsou nejlepší?

Velmi oblíbená je Jasná v Nízkých Tatrách. Tento region je snadno dostupný a nabízí skutečně širokou nabídku sjezdovek různých typů a obtížností. Pokud si budete chtít po lyžování odpočinout, je možné vyjet lanovkou na vrchol Chopok. Je zde i hotel Chopok, který nabízí řadu zajímavých kulturních akcí a za návštěvu určitě stojí také místní bary.

Dále můžete zkusit oblíbenou oblast v okolí Tatranské Lomnice. Potěší hlavně zkušené lyžaře, mimo jiné i proto, že se zde nachází nejdelší sjezdovka na Slovensku v úctyhodné délce 5500 metrů. Oblast Vysokých Tater však láká i na túry a dech beroucí výhledy. Vysoké Tatry jsou mohutné velehory a obdivovat můžete také mohutný Lomnický štít, který je druhou nejvyšší horou na Slovensku. Lanovkou se dostanete až do výšky 2634 metrů nad mořem a ten výhled opravdu stojí za to.

Myslete na zdraví

Než se vypravíte do hor, myslete také na spolehlivé zdravotní pojištění.  V tomto případě je nezbytné zajistit si také rozšíření na zimní sporty, abyste měli jistotu, že případné zranění pojistka pokryje. Nemá smysl v tomto ohledu nijak šetřit. Pamatujte také na to, že pojištění obvykle platí pouze tehdy, pokud se zraníte na vyznačených sjezdovkách. Nejen z těchto důvodů důrazně nedoporučujeme pouštět se mimo vyznačené trasy, kde hrozí velké nebezpečí včetně lavin. Vyplatí se myslet na přípravu ještě před odjezdem na hory. Pokud jste dlouho nelyžovali, zkuste posílit klíčové svalové skupiny a vsaďte také na kvalitní kloubní výživu. Doporučujeme MSM na klouby, které poskytuje chrupavce potřebné živiny, aby byla zejména kolena správně vyživená, pevná a dobře ohebná. Můžete tak snadno a účinně předejít nepříjemným zraněním. A nezapomeňte si lyžovačku náležitě užít!

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Slovensko, lyžování, sjezdovka, lyžařské středisko, Česko, Vysoké Tatry, Chopok, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hory na vás čekají. Nejlepší lyžovačku zažijete na Slovensku  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.