Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak se efektivně bránit chřipce a nachlazení v každém věku

PR článek

Zima je obdobím, které přeje chřipkám a nachlazením. Někdy stačí, když si nedáte pozor a chřipka a nachlazení vás zaskočí, následně ležíte doma v horečkách a modlíte se, ať vám je lépe. Poradíme vám, jaké léky, sirupy a vitaminy na chřipku či nachlazení skutečně zabírají. Také se s vámi podělíme o tipy, co pomáhá na chřipku a jak na posílení imunity. Protože se silnou imunitou budete mít větší šanci ubránit se nemocem.

Kdy končí nachlazení a začíná chřipka

Přestože jsou pojmy chřipka a nachlazení často zaměňovány, jejich příznaky se jasně liší. Chřipku doprovází vysoké horečky, zimnice, ostrá bolest hlavy, bolest svalů i kloubů, kašel a únava. Zatímco nachlazení je doprovázeno rýmou a mírně zvýšenou teplotou. Z toho je na první pohled patrné, že chřipku byste v žádném případě neměli přecházet. Skvělým pomocníkem, kterého využijete jak při nachlazení, tak i při chřipce, je lék ke snížení horečky a k úlevě při chřipce a nachlazení. S jeho pomocí horečka brzy ustoupí a vám bude o něco lépe.

Když udeří chřipka a nachlazení, vrhněte se do boje

Jakmile chřipka či nachlazení udeří, je důležité zapojit veškerý arzenál. Takže povolejte do akce vitamíny na imunitu, sirup na kašel, vitaminy A, B, C, D, E, K, čaje a léky na kašel, rýmu, a proti bolesti. K vykašlávání vám pomohou léky s obsahem erdosteinu. Tato léčivá látka je totiž účinná na vlhký kašel, protože snižuje viskozitu hlenů v průduškách. Léky s erdosteinem jsou navíc předepisovány lékaři i jako prevence výskytu chronických nemocí u lidí, kteří trpí oslabenou imunitou.

Jak se po nemoci vrátit zase zpátky do sedla

Mnoho lidí se mylně domnívá, že únava, vyčerpání a nedostatek energie postihuje pouze starší lidi, ale není tomu tak. Chřipka dokáže potrápit i mladého jedince či dítě, a následkem může být právě několikatýdenní únava a ztráta energie. Jak se tedy po nemoci co nejefektivněji vrátit do běžného života? S pomocí medikamentů, které obsahují ženšen G115. Ten pochází z tradiční čínské medicíny, posiluje imunitu, výkonnost a snižuje únavu.

Nezanedbávejte prevenci a posilujte imunitu

Víte, co slouží jako skvělá prevence chřipky a nachlazení? Posílená imunita. Oslabená imunita je totiž jedním z důvodů, proč vás může nemoc postihnout. Proto vám přinášíme také několik tipů, jak posílit imunitu:

  • jezte pestrou a vyváženou stravu,
  • dodržujte pitný režim,
  • otužujte se,
  • užívejte vitamíny a minerály,
  • každý den choďte na čerstvý vzduch,
  • věnujte se nějakému sportu,
  • dopřávejte si dostatek spánku.

Tajemství zdravého těla tkví ve zdravém životním stylu. Nepodceňujte význam toho, co jíte, zejména přísun nezbytných látek, kterými jsou například zinek, hořčík, vápník a betaglukany. Od věci není ani zařadit do svého jídelníčku sirup na imunitu. A nezapomínejte ani na děti, pro ty speciálně jsou určené multivitamíny pro děti, které se vyrábí s ovocnými příchutěmi, aby dětem více chutnaly.

Ve zdravém těle zdravý duch

Budete-li se o svou tělesnou schránku starat, chřipky a nachlazení se vám vyhnou obloukem. A pokud přeci jen zaútočí, se silnou imunitou se s nimi vypořádáte raz dva. Pamatujte také na rčení, že ve zdravém těle je zdravý duch. Pokud se totiž budete pravidelně hýbat, přemýšlet nad tím, co jíte, a dopřávat si kvalitní spánek, odrazí se to i na vaší náladě. Budete šťastnější a méně náchylní k depresím, stresu a dalším nepříjemným psychickým stavům.

S příchodem chřipkové sezóny je nutné dbát na své zdraví ještě víc než doposud. Sobě podávejte doplňky stravy, svým ratolestem vitamíny pro děti – a nezapomínejte ani na své rodiče a prarodiče. Budete-li posilovat svou imunitu, budete nejenom zdravější, ale také šťastnější.

Ohodnoť článek

Štítky chřipka, nachlazení, imunita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se efektivně bránit chřipce a nachlazení v každém věku  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.