Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat nejlepší povinné ručení

PR článek

Bez povinného ručení se neobejde žádný majitel motorového vozidla. Ze zákona ho musíte mít uzavřeno ještě předtím, než poprvé usednete za volant. Záleží ale jen na vás, v jakém rozsahu a u které pojišťovny si jej sjednáte. Jak tedy vybrat to nejlepší povinné ručení?

K čemu slouží povinné ručení

Úkolem povinného ručení je pokrýt případné škody, které způsobíte provozem pojištěného vozidla na zdraví či majetku třetích osob. Pojišťovna tak za vás hradí škody vzniklé na zdraví a škody na majetku nebo ušlý zisk a účelně vynaložené náklady na právní zastoupení poškozeného. Některé pojišťovny poskytují i plnění nad rámec zákona, například odtah havarovaného vozidla poškozeného i viníka a podobně.

Jak vybrat to nejlepší povinné ručení

Nelze jednoduše říci, které povinné ručení je to nejlepší. Širokou nabídku pojišťoven však můžete zúžit, pokud se zaměříte na následující kritéria: limity pojistného krytí, možnosti připojištění, rozsah asistenčních služeb a cena povinného ručení.

Tip: Volbu povinného ručení vám usnadní online srovnávače, které za vás projdou nabídky pojišťoven a vyberou jen ty, které vyhovují vašim představám.

Nespokojte se se základním limitem

Zákonem stanovený minimální limit povinného ručení je 35 milionů Kč na škody na zdraví a 35 milionů Kč na škody na majetku. Zdá se vám to jako dostatečně vysoká částka? Pak věřte, že v případě hromadné nehody nebo nehody kamionu převážejícího cenné zboží se celková škoda může přehoupnout i přes tento základní limit.

Jestliže se tedy na své povinné ručení chcete spolehnout za všech okolností, pak doporučujeme volit limit alespoň 100 milionů Kč za škody na zdraví a tu samou částku za škody na majetku.

Nabízí pojišťovna možnost připojištění?

Už nyní víte, že byste si rádi připlatili za doplňkové pojištění skel, úrazové pojištění nebo pojištění střetu se zvěří? Pak si pečlivě projděte nabídky jednotlivých pojišťoven – ne každá totiž možnost připojištění nabízí.

Zvolte si vhodný rozsah asistenčních služeb

V neposlední řadě si ujasněte, jaký rozsah asistenčních služeb vyžadujete. Jezdíte-li autem jen 10 kilometrů do práce a zpět, pak si pravděpodobně vystačíte se základní asistencí. Naopak při častých služebních cestách do zahraničí oceníte, pokud vám v případě nehody bude asistenční služba k dispozici 24/7.

Zaměřte se na poměr cena vs. obsah

Na konec musíme zmínit i cenu povinného ručení, která má na jeho výběr také významný vliv. Spíše než ceny si ale všímejte toho, co konkrétní pojištění nabízí – jinými slovy: zaměřte se na poměr ceny a obsahu. Často si totiž stačí připlatit doslova pár stokorun, abyste získali povinné ručení s vyšším limitem, kvalitní asistenční službu nebo připojištění zdarma.

Ohodnoť článek

Štítky povinné ručení, zdraví, pojištění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat nejlepší povinné ručení  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.