Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vybrat ten správný dětský koberec?

PR článek

Království vaší dcery nebo syna je právě jeho pokoj. Do určité míry můžete nechat vybrat své děti, co do pokojíku budou chtít. Pokud tvoříme pokojík pro kojence či batole, pak bude složité zjistit jeho skutečné preference. Naopak předškolák či školák už by měl být schopen vyjádřit svůj názor a rodiče by je měli vzít v úvahu. Dětské koberce tvoří funkční součást dětského pokoje – můžete jimi oddělit zónu pro hry (a zajistit přitom, že dítěti nebude při hře na podlaze zima) – a současně je to velký dekorativní prvek interiéru.

Kvalita a materiál jsou stěžejní

Při výběru koberce do dětského pokoje je důležité vybrat ten správný materiál. Záleží ale také na kvalitě koberce, protože ten musí být velice odolný a mít i spoustu dalších užitečných vlastností. Zvolit si můžete koberce různých barev a vlastností. Při výběru koberců jsou důležité zejména níže uvedené vlastnosti.

Snadné čištění

Všichni jsme si vědomi, co dokážou děti způsobit s barvičkami, fixy nebo s plastelínou. Proto je důležité, aby koberec odpuzoval skvrny a neabsorboval vodu. Pokud budou zajištěny tyto vlastnosti, koberec (nejen ten dětský, ale i v obývacím pokoji nebo běhoun na chodbě) budou čisté po dlouhou dobu.

Odolnost proti poškození

Děti se po koberci budou plazit, jezdit na něm s autíčky či hračkami, které kola vůbec mít nemusí. Díky tomuto tření mohou vznikat otlačeniny, deformace či dokonce žmolky nebo díry. Později budou mít děti na koberci stůl a židli – a také místo, kde židle jezdí, bývá dost opotřebovávané. Zaměřte se tedy také na odolnost vůči mechanickému poškození – koberce v dětském pokoji dostanou skutečně zabrat.

Délka a hustota štětin

Ideální délka vlasu pro dětský koberec je 10 až 15 mm. Je to délka, která slibuje dostatečnou tepelnou izolaci a na druhé straně také snadné čištění koberce. I když by možná koberce s vyšším vlasem byly pohodlnější pro nás dospělé (jsou měkčí), nejsou už tak vhodné pro potřeby dětí. Ty si chtějí na zemi skládat stavebnice, puzzle a podobně. A měkký povrch se pro tyto účely rozhodně nehodí.

Ohodnoť článek

Štítky koberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vybrat ten správný dětský koberec?  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.