Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak opticky zvětšit malou koupelnu? Vsaďte na světlo a atypické tvary

PR článek

Ať už plánujete rekonstrukci nebo koupi nové nemovitosti, vždy pamatujte, že koupelně je třeba věnovat speciální pozornost. Abyste dosáhli maximálního efektu a cítili se v ní pohodlně, je vhodné se předem zamyslet, co všechno byste v koupelně rádi měli a bez čeho naopak dokážete žít.

Jakmile zjistíte, co byste v koupelně rádi měli, začněte své požadavky ladit s prostorovými možnostmi místnosti. Vězte, že i malá koupelna může působit prostorně, obsahovat vše, co ke své spokojenosti potřebujete a zároveň se zde budete moci pohodlně pohybovat a vše podstatné budete mít při ruce. Jen to chce trochu plánování, představivosti a zejména ochotu udělat věci opravdu po svém!

Prvním pomocníkem při optickém zvětšení koupelny je použití světlých barev, a to jak na stěnách, tak i na podlaze. I malá koupelna unese velkoformátové dlaždice a pokud je použijete na jedné ze stěn, určitě docílíte působivého efektu. Další z cest je sázka na šikmé linie a diagonální vzory. Díky šikminám se prostor doslova zvětší před očima. Pozor však na výrazné kontrasty, tam by mohl být efekt opačný. Doporučuje se spíše minimalistické ladění, které můžete oživit jednou, maximálně dvěma výraznějšími barvami. Skvěle působí tmavá skříňka pod umyvadlo nebo tmavé vodovodní baterie. Inspirovat se můžete nabídkou na webu Sanitino.

Velký vliv na prostor má také osvětlení. Zkuste například světlo zabudovat do podhledu. Světla pro noční návštěvy koupelny nebo intimnější atmosféru můžete umístit do stěn. Mohou sloužit i jako bezpečností světla, pokud jsou v domácnosti děti. Unikátním dojmem působí zrcadla, kdy je osvětlení zabudováno přímo do rámu. V řadě případů navíc můžete regulovat teplotu světla, a tak měnit atmosféru v místnosti. Ostatně strategické umístění zrcadla může též pomoci vytvořit iluzi většího prostoru.

Pracujte s prostorem i jinak. Odlehčete mu pomocí závěsného vybavení: závěsných skříněk, závěsné podumyvadlové skříňky nebo závěsné toalety. Pozor však, je třeba prostor na tuto skutečnost připravit patřičnými stavebními přípravami. Dalším důležitým prvkem jsou vodovodní baterie. Dopřejte si podomítkové, případně i tlačítkové termostatické, jež jsou efektivní a zároveň působí odlehčeně. Ani vana není v malé koupelně tabu, vyberte atypický, sešikmený tvar. V případě sprchového koutu se hodí sprchové vaničky, jež lícují s podlahou, a čirá zástěna. Širokou nabídku sanitární keramiky, sanitárního vybavení a koupelnového nábytku naleznete na stránkách Sanitino.

Abyste dosáhli maximálního efektu, dejte šanci minimalismu. Omezení dekorativních prvků prostoru odlehčí a udrží ho ve vizuální čistotě. Pomůže také využití skleněných průhledných zástěn, jež neblokují pohled, propouštějí světlo, a tím udržují koupelnu opticky rozměrnou. Zkuste též většinu předmětů umístit do skříněk nebo třeba vybudovaných nik ve stěně. Umenšíte tak rušivé prvky a koupelna se vám opět odmění relaxační atmosférou.

Na závěr přidáváme ještě důležitý tip pro všechny velikosti koupelen, ty menší obzvlášť. Zásadním faktorem spokojenosti a pohodlí je též kvalitní a vhodná ventilace. Vysoká vlhkost a pára mohou znesnadňovat sušení ručníků, mohou poškodit vybavení koupelny, podporují vznik plísní a množení mikroorganismů a v neposlední řadě zvyšují nebezpečí úrazu, neboť podlaha zůstává vlhká a kluzká. Pořiďte tedy dostatečně výkonný ventilátor a ujistěte se, že zvládne koupelnu rychle a efektivně odvětrat.

Ohodnoť článek

Štítky koupelna, podlaha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak opticky zvětšit malou koupelnu? Vsaďte na světlo a atypické tvary  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.