Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Last minute úprava zahrady? Boho styl může být stylový i levný

PR článek

Máte naplánovanou letní úpravu zahrady? Nebo jste při lenošení zjistili, že vám něco na vaší zahradě schází? Přeměňte ji do Boho stylu. Poradíme vám, jaký nábytek koupit a kde najdete nábytek a dekorace levněji!

Zahradu plánuje upravit téměř 23% Čechů

Léto už je dávno tady, venkovní teploty dosahují rekordních výšin a grilovačky a zahradní radovánky jsou již v plném proudu. Zjistili jste, ale že vaší zahradě něco schází? Nebo váš starý zahradní nábytek už dosluhuje?

Nejste sami. Podle průzkumu společnosti Zonky 12,5% Čechů plánuje během tohoto léta zvelebovat svou zahradu.

Nejčastěji dotazovaní sdělili, že plánují pořízení nového zahradního nábytku, pergoly, traktorů a sekaček, či skleníků.

Hledáte levný nábytek?

Samozřejmě, v době kdy inflace dosahuje až 17,2%, se všichni snaží ušetřit. I pokud však máte jen omezený rozpočet, neznamená to, že si nemůžete zařídit zahradu vkusně. Nákup nábytku po internetu dnes již nikoho nepřekvapí, podle průzkumu společnosti Cofidis by dokonce 91% Čechů nad ním neváhalo. E-shopy přece jenom nabízí mnoho výhod. Jednou z největších je právě větší přehled o výhodných cenách.

Experti vyhledávače slevových nabídek Promocodius doporučují využívat výprodejů a limitovaných akcí. 

Například při registraci k odběru newsletteru vám ve schránce přistane sleva Moebelix, kterou můžete použít na první objednávku nábytku. 

Při nákupu pátrejte po unikátních slevách. Některé internetové obchody dnes nabízejí například i slevové kupony k vašim narozeninám, či slevy za zveřejnění vašeho nového doplňku na sociálních sítích.

Nechcete-li ztrácet čas hledáním slev, můžete také využít vyhledávačů slev, jako je Promocodius. Pro nákup nábytku můžete na jejich stránkách například dostat slevový kupon Dona Shop. 

Nábytek si můžete i vyrobit

Jste-li tvořiví můžete si nábytek i sami jednoduše vyrobit. Bohémský, neboli Boho styl skvěle doplňuje paletový nábytek. Vlastnoručně vyrobený nábytek vytvořený ze starých palet si získal na popularitě především mezi mladými lidmi, nejen pro jeho nízkou cenu, ale i ekologičnost a stylový vzhled. Palety můžete koupit velmi levně, nebo je získat i zadarmo.

Nejste-li příliš zruční, můžete si tento nábytek zakoupit i již hotový. Také si můžete ušetřit práci a na paletový nábytek si pořídit vkusné a pohodlné polstrování a polštáře. Najdete je například i na již zmíněném Mobelix.

Fantazii se meze nekladou, z palet se dá vyrobit různorodý nábytek. Sedačky, křesla, stoly, postele, ale i truhlíky pro rostliny. Na internetu a sociálních sítích najdete stovky originálních nápadů.

Jaký materiál zvolit

Při zařizování zahrady v Boho stylu se zaměřujte spíše na přírodní materiály. Boho styl hlásí návrat k přírodě, ekologii a udržitelnost. Ratan, dřevo, či bambus jsou u vyznavačů tohoto stylu nejpopulárnější.

Chcete-li při nákupu zahradního nábytku ušetřit, je nutné vybírat takové kusy, které vám dlouho vydrží. Přece jenom bude úspora velmi malá, pokud budete muset nábytek obměňovat každý rok.

Z materiálů je vhodné se dívat po umělém ratanu. Tento materiál je hitem posledních sezón, oblíbený především pro svou odolnost a nenáročnost. Nábytek z tohoto lehkého materiálu se vám bude lehce přenášet a vydrží dlouhé roky. Skvěle nahradí přírodní ratan a skvěle tak zapadne i do vaší Boho zahrady.

Máte-li však v plánu nechávat na zahradě nábytek i přes noc, volte spíše kusy s kovovou konstrukcí, nežli dřevo. To v deštivém počasí může začít plesnivět.

Jaké barvy vybrat

Jaké barvy vybrat aby vaše zahrada byla šik a zároveň splňovala základy Boho stylu?  Rozhodně uplatníte optimistické a příjemné barvy. Na nedávném tradičním designovém veletrhu Salone del Mobile podle serveru iDnes letos nejvíce bodovaly klidné barvy, jako je písková, šedá, hnědá, či antracitová. 

Boho styl zahrnuje kromě použití přírodních materiálů i důraz na kombinaci zemitých tónů a teplých barev jako je červená, oranžová a vínová. Najdete u něj také kovové akcenty. 

Pro nábytek volte spíše zemité a neutrální barvy. Teplé barvy pak volte v případě doplňků a dekorací.

Na zahradě jako na dovolené

Chcete si při lenošení na zahradě připadat jako na dovolené v tropickém ráji? I tady se můžete inspirovat Boho stylem. Relaxujte pod pergolami, nebo se houpejte v závěsných křeslech, či hamakách.

Boho styl se vyznačuje také rustikálními a etnickými dekoracemi. Zahradu si v tomto stylu vyzdobíte průhlednými závěsy, koberci a především makramé. Tu správnou tropickou náladu vytvoří i lampiony a závěsné květiny.

V interiéru i na zahradě také uplatníte keramické ozdoby a doplňky. Ty můžete spolu se světly zavěsit na již zmíněné pergoly. Máte-li tvořivého ducha, pořiďte si bezbarvé květináče a sami si je pomalujte. 

Boho styl vás nemusí stát kalhoty 

Boho styl v mnohém připomíná kulturu šedesátých a ranných sedmdesátých let a květinových dětí, neboli hippies. Nechcete-li příliš utratit, určitě vás potěší, že Boho styl vyznává i upcyklování, použití nábytku z druhé ruky a vlastní tvorbu. Můžete tak vytáhnout starý nábytek či dekorace a za pár korun je přeměnit na zbrusu nové doplňky.

Je-li váš domov zařízený spíše v populárním skandinávském stylu, můžete ho přeměnit v Boho ráj pouze několika chytrými kousky. Barvu vaší zahradě dodáte například pestrobarevnými polštářky. Omezovat se nemusíte pouze na dekorace, vaši zahradu můžete zpestřit i zajímavým nádobím a dalším praktickým vybavením.

Ohodnoť článek

Štítky zahrada, styl, nábytek, dekorace, materiál, last minute, zahradní nábytek, pergola

Last minute úprava zahrady? Boho styl může být stylový i levný  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.