Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nenechte se vysokými teplotami okrást o spánek

PR článek

A už je to zase tady. Denní teploty přesahují 30 stupňů a nepříjemné vedro pomalu útočí i na klidný spánek. Naštěstí existuje pár možností, jak se v noci příjemně ochladit a vyspat. Stačí si vybrat vhodný materiál ložního prádla a konečně se opět vyspíte do růžova i v těch největších vedrech.

Jaké materiály ložního prádla volit během letních měsíců?

Snad každý už má zimní mikroplyšové povlečení zazimované. Ale po jakém sáhnout, aby vás v noci pěkně chladilo a vám se spalo dobře za všech okolností? Zvlášť pokud patříte k lidem, kteří milují pocit peřiny zakrývající tělo po celý rok, budete potřebovat vybírat materiál povlečení opravdu důsledně.

Bavlna je sázkou na jistotu

Sázkou na jistotu jsou v podstatě jakékoliv přírodní materiály. Velmi dobrou službu vám v létě udělá klasické bavlněné povlečení. Bavlna se nelepí na tělo, dobře odvádí pot a budete se v ní cítít – no jako v bavlnce.

Mako jersey má naprosto dokonalé vlastnosti nejen na léto

Méně rozšířenou, ale extrémně kvalitní volbou je na léto také egyptská bavlna neboli mako jersey. Bez přehánění můžeme říci, že se jedná o jeden z nejkvalitnějších materiálů ložního povlečení, který na trhu můžete sehnat (samozřejmě pokud nepatříte mezi skutečné fajnšmekry, kteří sáhnou rovnou po 100% hedvábí). Mako jersey je nejen chladivé, ale každý dotek tohoto povlečení je jako pohlazení a samozřejmě je toto povlečení velmi prodyšné s naprosto skvělou absorpcí vlhkosti. Na léto skutečně neexistuje nic lepšího.

Satén vás ochladí a ochrání vaše vlasy i pokožku

Velmi kvalitní volbou (nejen) na léto je bavlněný satén. Nejen, že je tento materiál příjemně chladivý, ale také zamezuje cuchání vlasů. Pokud věnujete velkou péči své pokožce, právě bavlněný satén má další výhodu v tom, že je šetrný i k pleti a může oproti jiným materiálům redukovat tvorbu vrásek.

Co ještě můžete dělat v letních hicech pro příjemný spánek?

V ložnici by v noci mělo být maximálně 19 °C (pokud s vámi nespí malé miminko, v takovém případě by teplota měla být o něco vyšší). Jenže jak toho dosáhnout v letních měsících, kdy se často může teplota šplhat dokonce až přes 30 °C?

Pokoj byste měli větrat v brzkých ranních a pozdních nočních hodinách. Přes den se nebojte mít zatažené zatemňovací závěsy, které nepropustí tolik tepla. Sáhněte také po vhodných letních přikrývkách.

Přestože bez klimatizace v ložnici nikdy nevytvoříte 100% vhodné podmínky, s našimi tipy se snad i v těch nejteplejších dnech vyspíte co nejpříjemněji.

Ohodnoť článek

Štítky povlečení, spánek, materiál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenechte se vysokými teplotami okrást o spánek  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.