Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Z Kralic na Hané posílá žaluzie do Austrálie či Japonska. Jak česká rodinná firma dobývá svět

PR článek

V 90. letech si Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána založili zámečnickou živnost, o 30 let později vedou firmu se 180 zaměstnanci, která dodává venkovní stínění do Švýcarska, Austrálie nebo Japonska. Jak firma roste a co má v plánu do dalších let?

Od zámečnictví k prodeji venkovního stínění

Na začátku úspěšného byznysu byl sen dvou kamarádů o podnikání. V roce 1989 opustili svoje zaměstnání a založili si vlastní živnost se zámečnickou praxí.

První rok jsme měli obrat asi 30 000 Kč, což bylo opravdu málo,” říká Jiří Nesvadbík. „Jeden rodinný známý nám poté poradil, abychom se zaměřili na venkovní stínění. V Česku se tehdy začala zvětšovat poptávka, moc firem se venkovnímu stínění ale nevěnovalo,” doplňuje Ladislav Vrána.

Nejdříve se začali věnovat montáží vnitřního a venkovního stínění jiných výrobců. Postupně se však od montáže dopracovali k vlastní výrobě. V roce 2002 založili společnost Žaluzie NEVA s.r.o. se zaměřením na venkovní žaluzie, na jejichž výrobu se stali majitelé opravdovými odborníky.

Expanze, významná ocenění a nové produkty

NEVA dodává venkovní žaluzie a screenové rolety do 42 zemí světa, nejčastěji do Švýcarska, Německa nebo Rakouska. Její žaluzie ale stíní domy například i v Japonsku, Austrálii nebo Jižní Africe.

Za stabilní růst a dobré ekonomické výsledky sbírá firma různá ocenění. Mezi nejvýznamnější patří například ocenění od IBM jako Ekonomicky nejúspěšnější firma roku 2020 Olomouckého kraje nebo cena EY podnikatel roku Olomouckého kraje 2021 za udržitelné a světové podnikání.

Ocenění vnímáme jako velkou poctu i překvapení. Tím spíše, že jsme uspěli v tak silné konkurenci, která se neschází každý rok. Určitě je to i závazek do dalšího období, abychom pokračovali stále jako rodinná firma, která má podporu a uznání ostatních,“ uvedli po převzetí ocenění majitelé NEVY Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána.

V roce 2021 zařadili do nabídky nový produkt, screenové rolety, po kterých je větší poptávka především v zahraničí nebo u architektů.

Venkovnímu stínění budeme věrní i do budoucna, plánujeme ale upravovat a vyvíjet svoje produkty tak, aby stále odpovídaly nejmodernějším požadavkům,” říká Jan Gajdoš, výrobní ředitel NEVY.

Příprava na sezónu začíná úklidem

Sezóna venkovního stínění se nikdy úplně nezastaví brzy– i v zimních měsících v NEVĚ vyrobíme více jak 2000 žaluzií týdně

Už v lednu jede výroba na plné obrátky, proto první lednové dny probíhá inventura, úklid prostor a údržba strojů, aby bylo všechno připraveno a nedocházelo pak k prodlevám ve výrobě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Japonsko, Austrálie, žaluzie, Kralice na Hané, Švýcarsko, podnikání, ocenění, IBM, Olomoucký kraj, Jan Gajdoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Kralic na Hané posílá žaluzie do Austrálie či Japonska. Jak česká rodinná firma dobývá svět  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.