Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Udržitelný průmyslový park Green Park Piešťany je dokončený a plně obsazený

PR článek, aktualizováno 26. března 2024, 10:20

Piešťany 26. března 2024 (PROTEXT) - Slovenská stavební společnost HSF System SK, která patří do holdingu PURPOSIA Group, oznámila úspěšné dokončení projektu Green Park Piešťany pro developera GARBE Industrial Real Estate. Generální zakázka zahrnovala výstavbu dvou budov s celkovou rozlohou více než 27 000 m2.

Realizace zeleného a udržitelného průmyslového parku Green Park Piešťany probíhala od října 2021 ve dvou etapách. „Těší nás, že jsme mohli být součástí projektu, který patří mezi špičku v oblasti zelených řešení nejen na Slovensku, ale i v dalších evropských zemích," říká Tomáš Kosa, ředitel mezinárodní stavební skupiny HSF System, jejíž součástí je i slovenská společnost HSF System SK.

Moderní průmyslový komplex tvoří dvojice budov s celkovou rozlohou více než 27 000 m2. Začátkem roku 2024 byla dokončena budova skladištních, výrobních a administrativních prostor o rozloze přibližně 19 000 m2. Nájemcem je společnost GPV, druhá největší evropská společnost poskytující služby v oblasti výroby elektroniky. První budova o rozloze 8 000 m2 byla uvedena do provozu v roce 2022. Jejím dlouhodobým nájemcem je přední outsourcingová společnost NAUT GROUP SK.

Zelený park je napojený na vlastní zdroj pitné vody, má rekuperační jednotky na vytápění nebo chlazení skladových prostor, místní fotovoltaický zdroj a na splachování využívá dešťovou vodu. Martin Stratov, ředitel pro rozvoj obchodu GARBE pro Českou republiku a Slovensko, dodává: „Snažíme se držet krok se světovými trendy v oblasti ekologického stavitelství a energetického managementu. Udržitelnost a uhlíkově neutrální provoz námi budovaných průmyslových parků je pro nás důležitou a dlouhodobou hodnotou."

Strategicky umístěný Green Park Piešťany poskytne stovkám zaměstnanců vynikající pracovní podmínky a zároveň přispěje k rozvoji celého regionu. Park se nachází pouhých 300 metrů od výjezdu z dálnice a nabízí snadnou dostupnost do Bratislavy, Žiliny a na další trhy ve střední a východní Evropě.

Stavební skupina HSF System

Mezinárodní stavební skupinu HSF System tvoří česká stavební společnost HSF System (vznikla v roce 2002) se sídlem v Ostravě a slovenská stavební společnost HSF System SK (vznikla v roce 2010) se sídlem v Žilině. Od roku 2023 je součástí holdingu PURPOSIA Group. Stavební skupina HSF System má další pobočky v Praze, Brně, Plzni, Bratislavě, Prešově a Nitře. Zaměřuje se na generální dodávky staveb a realizuje kompletní střešní a fasádní pláště moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Stavební společnost HSF System získala absolutní vítězství v Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj v kategorii Soukromý sektor za rok 2023 a je také držitelem Ceny hejtmana MS kraje za společenskou odpovědnost za rok 2022 v kategorii firem do 250 zaměstnanců. Rating Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství RABF za roky 2018-2022 zařadil společnost HSF System a.s. na 10. místo mezi 1235 posuzovanými stavebními firmami v České republice. Společnost HSF System získala také prestižní titul Stavba roku 2020. Ředitel společnosti Jan Hasík je držitelem titulu EY Podnikatel roku 2016 a 2023 Moravskoslezského kraje.

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udržitelný průmyslový park Green Park Piešťany je dokončený a plně obsazený  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.