Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opatření opět zpřísní. Test do restaurace nebude stačit, neočkovaní zaměstnanci budou testováni

Vláda hodlá od pondělí zpřísnit opatření, která mají zabránit šíření koronaviru. Od příštího týdne se tak s výjimkami nebudou testy uznávat jako covidový certifikát. Lidé se při vstupu do provozoven služeb, na hromadné akce nebo do gastronomických či ubytovacích zařízení budou muset prokázat kompletním očkováním proti covidu-19 nebo tím, že nemoc v posledních šesti měsících prodělali.

Bavorský model není jen neuznávání testů, doporučují testovat školáky

Bavorský model protiepidemických opatření není podle odborníků jen neuznávání negativních testů na covid-19. Doporučují z něj použít i další části, testovat školáky i zaměstnance, nařídit práci z domova a zaměřit se na nemocenskou pro nakažené a...

Opatření po bavorském vzoru obsahuje několik výjimek. Tu budou mít děti do 18 let, lidé, kteří dostali první dávku očkování nebo jsou do 14 dní po druhé, musí ale předložit současně PCR test, nebo osoby, které se nemohou očkovat ze zdravotních důvodů. Těm ale lékař musí důvod kontraindikace očkování zapsat do Informačního systému infekčních nemocí. Spolu s rozočkovanými a dětmi do 18 let budou mít nárok na pět PCR testů za měsíc hrazených z veřejného zdravotního pojištění, očkovaní lidé dál na dva hrazené testy.

Dál se prokazovat testem bude možné také například při nástupu do lázeňské péče nebo při volbách do správních orgánů právnických osob. PCR testy i testy antigenní se budou uznávat i pro návštěvy nemocnice nebo zařízení sociálních služeb, ne však samotesty.

Ve věznicích bude od pondělí vyžadován u návštěv certifikát o očkování, prodělané nemoci či negativním PCR testu. Výjimky se vztahují například na obhájce či advokáty.

Na vysokoškolských kolejích bude zrušena možnost využívání samotestů. Ubytování bude možné pouze s očkováním, prodělanou nemocí, PCR testem ne starším než 72 hodin nebo antigenním testem z odběrového místa ne starším než 24 hodin. Testem se bude nadále potřeba prokazovat každých sedm dní.

Pokračování testů ve školách

Vláda se dnes podle premiéra Andreje Babiše (za ANO) shodla také na pokračování plošného testování ve školách jednou týdně každé pondělí. Předpokládá, že nová protiepidemická opatření budou platit do konce února. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) bude testování nastaveno tak, aby nemusely chodit do karantény celé třídy, ale jenom pozitivně testovaný žák.

„Bude to tak, jak to bylo doposud. Testy budou zaváženy do škol ze Správy státních hmotných rezerv, budou se testovat děti, které jsou neočkované,“ popsal Vojtěch. Testovat se bude antigenními samotesty, vláda podle Babiše řešila jejich nákup. Do pondělního jednání kabinetu bude shromažďovat požadavky tak, aby bylo dost testů do konce února.

Plošené testy neočkovaných zaměstnanců

Povinné bude také plošné testování neočkovaných pracovníků ve firmách. Příspěvek by měl být ve stejné výši jako na jaře. Počítá se s tím, že opatření bude platit do konce února příštího roku. Babiš to řekl dnes na tiskové konferenci po mimořádném jednání vlády. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) doplnil, že testování ve firmách by vláda měla schválit v pátek, opatření by mělo platit už od pondělí.

Každý člověk, který půjde do práce, se bude podle Havlíčka muset prokázat certifikátem o očkování, prodělané nemoci covid-19 nebo negativním testu. Zároveň zůstane možnost otestovat se antigenní samotestovací sadou na místě, a to pod dohledem. Testování se bude týkat jen neočkovaných lidí, vláda ale pravděpodobně podle Havlíčka schválí, že se budou muset testovat i očkovaní lidé nad 60 let.

Testování se bude podle Havlíčka vztahovat na všechny typy firem, platit to bude i pro státní organizace a obce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz | Zdroj vlada.cz, ČTK

Štítky koronavirus, opatření, vláda, nemoc, očkování, PCR Test, Karel Havlíček, Andrej Babiš, ANO 2011, Adam Vojtěch, Správa státních hmotných rezerv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

AKADEMII VĚD ČESKÉ REPUBLIKY.

Jak je možné, že se Česká republika zmítá v obří krizi a Akademie věd České republiky prakticky mlčí ? To ona by měla přinést řešení tak výsostně odborného problému, jakým je coronavirová pandemie. A - nic. Ona mlčí. Bohužel tuším proč.

Nikdo tam nemá ani tušení o tom, ostatně jako jiní akademici a vědci světa, co to coronavirus ve skutečnosti je. A ani nemůže mít, žádného z nich jsem totiž neslyšel vyslovit termín spontánní řád. A přitom právě tento dominantní a vždy dominující fenomén vesmíru a zejména situce na Zemi je zdrojem všeho, co se k sobě má a drží pohromadě a je jím uspořádáváno. Je i jedinou možností existence lidstva a všeho co s ním souvisí. I covidu-19, takto spontánního řádu jistého druhu zvířecích virů.

Covid-19 je vygenerován evolucí za přítomnosti adaptace bezpočtu různých spontánních sil a věčným vesmírným principem pokus-omyl a bohužel i za přítomnosti spontánního řádu lidského těla tak, že se na spontánní řád lidského těla dokáže replikovat, tedy vtělit, tedy najít cestu, jak se stát jeho součástí. A to, aniž by si toho všiml imunitní systém lidského těla, tedy jeho sebepořádací, sebezáchovné a seberegulační vlastnosti a účinky. Ostatně tak, jako všechny coronaviry před ním, například tzv. španělská chřipka, a všechny coronaviry další, které teprve přijdou.

Co s tím a jak při tomto rozboru postupovat, abychom se coronaviru ubránili. Úplně lehce, zadarmo, rychle a stoprocentně úspěšně. Replikaci corinaviru na spontánní řád člověka prostě nedovolit !!!

Jak, to je otázka pro znalce teorie spontánního řádu, nejvyššího vědění lidstva vůbec na ryze vědeckém základě, za kterou dostal F.A.Hayek Nobelovu cenu, viz jeho autobiografie, tedy pro mne. Stačilo totiž zjistit jak je to s imunitním systémem člověka, kdy a jak se aktivuje. Reaguje vždy na anomálie, které jsou tělu způsobeny zvenčí i zevnitř. Tedy na všemožné nemoci, ale také na zranění, poraníme se a ono se nám to samo zahojí, ale také na jiné živé elementy, které nemají v těle co dělat, tedy viry, bakterie a tak dále. Vyvolá velmi složitými cestami, člověkem prakticky nezjistitelnými, horečku a ta většinou úspěšně vetřelce zničí, neboť je signálem pro "výrobu" protilátek.

Ale jak to udělat s covidem, který funguje tak, že imunitní systém člověka "podleze", tudíž nezapne ho. Covid se pak množí a množí, ničí jednotlivé prvky spontánního řádu lidského těla, tedy jeho orgány a je zle. Když se pak tu katastrofu, imunitní systém těla "doví", dokonce svojí překotnou reakcí a aktivitou může zničit to, co má chránit, tedy spontánní řád člověka a člověk zemře.

Všechno tedy záleží na včasnosti aktivace imunitního systému člověka po napadení covidem-19. Není pravda, že první dávku covidu člověk nezachytí. Zachytí, jenže lidé první signály, ne příznaky, to je už pro mnohé smrtelná nemoc, ignorují a je zle. Jsou úplně stejné, jako u nachlazení a to málo ve věci zorientované lidi klame. Čelit se tomu dá tak, že v době covidové, musí být za covid považováno všechno to, co se jako nachlazení jeví.

Praktickým a hmatatelným bodem začátku sebeobrany jednotlivce je však teplota těla 36,8 nebo pocit, kterým se tělo hlásí o pomcoc, lidově řečeno "něco na mě leze". Je to už hlásič něčeho nenormálního a to k zákroku proti covidu, který už může teoreticky řádit v těle, potřebujeme. Okamžitým ohřátím těla zvenčí klidnými způsoby, například oblečením, podotýkám bez léků, ty tento princip narušují, aktivujeme svůj imunitní systém, který by bez této akce nereagoval, místo přirozené horečky. Za hodinu až tři je po všem. On všechno zařídí a spolehlivě nás ochrání. Vždyť tu je už miliony let, proto jsme.

Když by to byl všechno planý poplach na napadení covidem, nevadí, zrušíme začátek nachlazení. Mám to vyzkoušené 40-letou osobní zkušeností na běžná nachlazení, mimochodem na vědeckou radu z rádia, argumenovanou tehdy však ohřátím krve zhruba o půl stupně, což je ovšem ve skutečnosti totéž, co říkám i já, a vždy to zabralo a teď u mě i na covid-19... Dzp.

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 20:29Odpovědět

Opatření opět zpřísní. Test do restaurace nebude stačit, neočkovaní zaměstnanci budou testováni  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.