Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Restauratéři budou od listopadu kontrolovat bezinfekčnost hostů

Personál restaurací bude podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) muset od 1. listopadu kontrolovat u hostů doklad o bezinfekčnosti. Nebude to muset být hned u vchodu, bude to stačit ve chvíli, kdy se hosté usadí. Povinnost neplatí pro odběr jídla s sebou. Kontrolu nebudou muset provádět restauratéři v jídelních zónách v obchodních centrech. Opatření dnes schválila vláda, řekl Vojtěch na tiskové konferenci.

Personál restaurací či barů nebude podle Vojtěcha lidem, kteří nemají doklad o dokončeném očkování, v poslední době neprodělali nemoc covid-19 nebo nemají platný negativní test na koronavirus, moci povolit vstup nebo poskytnout službu. Znamená to podle něj pro podnikatele stravovacích zařízení určité nepohodlí, ale vzhledem k rychlejšímu šíření koronaviru je to nutné opatření, uvedl. Navíc podle něj funguje už v mnoha dalších zemích.

Nařízení není podle Vojtěcha nic nového. Bezinfekčnost musejí kontrolovat pořadatelé hromadných akcích či provozovatelé služeb. Pokud by některý zákazník odmítl doklad předložit, může to podle Vojtěcha řešit hygiena či policie.

Restauratér bude odpovědný za kontrolu dokladu. Host bude povinný certifikát předložit a bude ručit za to, že není falešný. Jinak by ho podle něj čekal postih.

Ve stravovacích provozech dosud stačilo mít vyvěšenou informaci, že obsloužen bude jen host, který splňuje bezinfekčnost.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto La Piazza

Štítky ČR, restaurace, vláda, koronavirus, Adam Vojtěch, ANO 2011, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restauratéři budou od listopadu kontrolovat bezinfekčnost hostů  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.