Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ukončené očkování proti koronaviru má v Česku více než pět milionu lidí

Ukončené očkování proti koronaviru má v Česku od čtvrtka více než pět milionů lidí. Je to téměř 47 procent obyvatel země. Od prosincového začátku vakcinace aplikovali zdravotníci dosud 10,6 milionu dávek vakcíny. V poslední době ale tempo očkování klesá. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Úřad kvůli technickým problémům dnes zatím neaktualizoval počty nových případů nákazy a další data.

Ve čtvrtek podstoupilo očkování v ČR zhruba 50 tisíc lidí. Je to o deset tisíc méně než před týdnem. Pokles v mezitýdenním srovnání byl zaznamenán v každém dni tohoto týdne. Ještě na začátku prázdnin se přitom denně nechávalo proti covidu očkovat i více než 100 tisíc lidí.

Od prosince eviduje nejvíce očkovaní Praha. V hlavním městě podali zdravotníci téměř 1,9 milionu dávek. Přes jeden milion očkování hlásí také jižní Morava, střední Čechy a Moravskoslezský kraj. Naopak v Karlovarském kraji, který je ale nejméně lidnatým regionem Česka, zaznamenali necelých 283 tisíc očkování.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, očkování, statistika, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Jihomoravský kraj, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Karlovarský kraj, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukončené očkování proti koronaviru má v Česku více než pět milionu lidí  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.