Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vláda chce omezit styky, ekonomika má jet dál. Další opatření budou nejspíš platit od středy

Nová opatření proti šíření koronaviru nového typu budou platit od středy, vláda o nich rozhodne v pondělí. Zveřejnit by je měla vláda na zítřejší tiskové konferenci. Opatření se nemají podle vyjádření vicepremiérů Karla Havlíčka a Aleny Schillerová (oba za ANO) dotknout ekonomiky. Měla by směřovat k dalšímu omezení kontaktů.

Vláda neplánuje kvůli šíření nákazy covidem tak rozsáhlé ekonomické restrikce jako na jaře, obchody, restaurace a další služby by měly zůstat i přes další zpřísnění opatření otevřené. V dnešní Partii televize Prima to uvedl ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček, v pořadu České televize to pak potvrdila ministryně financí Alena Schillerová (oba za ANO).

Jako nejreálnější se tedy jeví omezení shromažďování lidí a sociální kontakty. O situaci dnes jednali členové vlády, kteří připravují další návrhy opatření.

„Tento týden padnou opatření, směřujeme to k tomu, že budou plošná opatření, ale nechceme plošně vypínat ekonomiku,“ řekla dnes Alena Schillerová.

Ministryně zároveň dodala, že lidé, kteří mohou pracovat z domu, by doma měli zůstat. „Celkový ekonomický lockdown nechceme zrealizovat. S největší pravděpodobností se nezavřou obchody, restaurace a služby, jako tomu bylo na jaře. Budeme ale tlačit na to, aby se omezilo shromaždování a shlukování lidí,“ reagoval dnes Havlíček. 

V sobotu přibylo v České republice 4635 potvrzených případů nemoci covid-19. Je to sice o skoro čtyři tisíce nakažených méně než v rekordní pátek, jde ale nejvyšší nárůst o víkendovém dni, kdy se méně testuje, a celkově pátý nejvyšší počet za jediný den od začátku epidemie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vlada.cz

Štítky vláda, koronavirus, opatření, ekonomika, Alena Schillerová, Karel Havlíček, COVID-19, ANO 2011, Česká televize, TV Prima, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

Jako sexuální styky ? To se jí nemůže podařit. Lidi si v této věci říci nedají... Dzp.

Neděle, 11. října 2020, 17:44Odpovědět

Vláda chce omezit styky, ekonomika má jet dál. Další opatření budou nejspíš platit od středy  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.