Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vláda chce otestovat většinu obyvatel. Akce by měla odhalit až 90 procent nakažených

Ambiciózní plán dnes na tiskové konferenci představil ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO). Podle svých slov jedná s praktickými lékaři o projektu, který by měl zajistit otestování většiny obyvatel v souvislosti s nákazou novým koronavirem. Hromadné testování by mělo odhalit 90 až 93 procent všech nakažených.

„V posledních dvou dnech jsme velmi intenzivně jednali o velmi ambiciózním projektu, kterým je protestování v podstatě všech obyvatel České republiky,“ shrnul Roman Prymula.

Sám přiznal, že nakažených je podle něho mnohonásobně víc než se podaří odhalit probíhajícím testováním. „Je tu velká skupina lidí, kteří zatím otestováni nejsou. A tato skupina může být mnohonásobkem toho, kolik osob tady jsme schopni zachytit,“ řekl dnes Prymula a dodal: „Pokud se projekt podaří, tak si dovedu představit, že by to s nějakým odstupem 14 dnů bylo možné.“

Na jeho slova ještě dnes reagoval předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Podle něho s lékaři ještě nikdo nejednal.

V úterý přibylo 4457 nových případů, ve středu 5335. Týdenní průměrný podíl podíl pozitivně testovaných na počet testů byl už 3. října téměř 17 procent a podle dat z dalších dní bude dál růst. Testuje se tento týden maximálně zhruba 19 tisíc vzorků denně, minulý týden to bylo přes 23 tisíc vzorků.

Vláda opět přitvrdila. Hospody budou zavírat v osm večer. Zastaví se kulturní akce a sport

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO) opět rozhodl o dalším zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. Na čtvrteční tiskové konferenci informoval o dalších mimořádných opatřeních, která budou platit od pondělí. Uzavření se týká divadel, kin,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vlada.cz

Štítky vláda, koronavirus, nákaza, testování, Roman Prymula, projekt, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

To JEDNO je spontánní řád, tedy i původce coronaviru.Je podstatou všeho, co vidíme a dokonce i naší možnosti to zaznamenat, tedy lidské mysli. Je to to JEDNO, co lidé odjakživa hledají. Je podstatou života samotného, neboť je autorem prvního živého elementu vůbec, kterému jsme si zvykli říkat buňka. Vykazuje totiž sebezáchovné, sebepořádací a seberegulační vlastnosti a účinky a právě sebepořádáním a seberegulací a sebezáchovností roste a replikací svých částí na jiné je schopen se dělit.Kdo tohle neví, a může mít 10 titulů, je u mě nevzdělanec. Právě tímto fundamentálním faktem totiž musí otitulovaní posuzovat vesmír, situaci na Zemi a cokoliv, co dělají a v čem bádaji, včetně lidského těla. Lidé běžní by tohle měli znát také, ale odkud, když otitulovanci je to nejsou schopni ve školách naučit, když to také nevědí.Posuzování všeho na vědecké úrovni a tohoto dominantního a nepřekročitelného faktu, a jiný nedává smysl, se nazývá Kompozitivní teorie, tedy teorie skladná.Replikací, tedy spojením a přizpůsobením spontánního řádu zřejmě netopýřího viru na spontánní řád lidského těla a lidského světa vznikl Cov-19. Tedy stejnou cestou jako u nekonečně velkého množství vzájemných replikací spontánních řádů všemožných druhů v historii vesmíru, Země, lidského světa a vůbec čehokoliv, co jsme schopni zaznamenat. Mnohdy nám škodí, většinou však prospívají, neboť všechno ve vesmíru se uspořádává k lepšímu touto cestou. Právě to je základní funkcí samovzniklých a samovznikajících spontánních řádů. Je neuvěřitelné, že tohle nikdo neví a nikdo s tím veřejně neoperuje. Nikdo, kromě mě. Ať čtu články hlav nejpomazanějších nebo koholiv, všichni melou nesmyly postavené na úplně jiném základě, než je tento, jediný správný a na podstatě čistě vědecké... Dzp.

Pátek, 9. října 2020, 08:39Odpovědět

Karel Janyška

Mám daleko účinnější a absolutně levný návrh. A platný, bohužel pro miliardy lidí na světě nepochopitelný. Nemají ani tušení, že lidské tělo řídí spotánní řád. HHHHHHHDejte si říci. Lidské tělo je spontánním řádem jako všechno to, co drží pohromadě a ten vykazuje jako vždy a všude, sebepořádací, sebezáchovné a seberegulační účinky a vlastnosti. Ty tady nazýváme imunitním systémem. V případě coronaviru ho stačí zapnout, tedy iniciovat, včas. On sám zasáhne a tělo ochrání. Jenže musí být spuštěn právě včas, na tom záleží nejvíce, pokud možno dokonce v předstihu tak, aby vetřelce rozpoznal a zlikvidoval, tedy nenechal namnožit. Nejjednodušší možností je tělo ohřát zvenčí všemožnými způsoby okamžitě, kdy "něco není v pořádku" nebo "něco na mě leze", jak se říká, a ono samo řekne po asi hodinové exekuci dost.Tohle máte, ne musíte, prezentovat, máte-li mít zásluhu na ukončení pandemie... Dzp.

Čtvrtek, 8. října 2020, 20:32Odpovědět

Vláda chce otestovat většinu obyvatel. Akce by měla odhalit až 90 procent nakažených  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.