Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prymula: Příští týden bude dál omezeno shromažďování

Příští týden budou podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) vydána další opatření omezující shromažďování. Dotknou se podle něj hlavně volnočasových aktivit, nikoliv ekonomiky. Řekl to na dnešní tiskové konferenci. Nyní jsou omezené jen hromadné akce.

"Opatřeními, která jsme udělali, jsme schopni reprodukční číslo srazit někam k 1,2. Ale potřebujeme ho dostat pod jedna," řekl Prymula. Nyní je reprodukční číslo, které udává, kolik lidí nakazí jeden člověk s nákazou, 1,4. Reprodukční číslo pod jedna znamená, že počet nakažených se bude snižovat.

Prymula připomněl, že některé země, například Británie, mají povoleno shromažďování jen do šesti lidí. Podobné počty jsou podle něj i v jiných zemích. V Česku se podle něj bude omezovat počet lidi při volnočasových aktivitách nebo aktivitách, které nejsou zásadní.

Opatření dopadající na ekonomiku neplánuje. "Pokud bychom zavřeli restaurace, tak by se stejné aktivity přesunuly do domácností, což by bylo ještě horší, protože tam by neplatila vůbec žádná omezení," dodal. Restauracím a barům už ministerstvo nařídilo mít zavřeno mezi 22:00 a 6:00 a omezit počet hostů počtem míst k sezení.

Nová mimořádná opatření nebude ministerstvo podle Prymuly vydávat každý den či dva, ale s většími rozestupy. Je podle něj třeba čas, aby bylo možné zjistit, jestli se na vývoji epidemie projevila. Navíc je chce předem probrat s ministry a vedením Prahy.

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, koronavirus, vláda, opatření, Roman Prymula, ANO 2011, základní reprodukční číslo, Velká Británie, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

Návrh výzvy vlády České republiky k jejím občanům.---------------------------------------------------Vážení občané České republiky,nacházíme se v době, kdy naši vlast doslova zachvátila pandemie covidu-19. Lékařská věda sice přišla s návrhy, jak jí čelit, ale zatím účinné plně nejsou. Proto vás vyzýváme, abyste se zapojili do sebeobrany proti tomuto napadení každý sám za sebe a pro sebe a pro své blízké. Obranou proti napadení viry je včasné zapnutí imunitního systému lidského těla ihned po zjištění, že není něco s námi v pořádku. Ohřejeme tedy své tělo okamžitě, ihned, na tom záleží ze všeho nejvíce, jakýmikoliv klidnými způsoby, například oblečením teplých oděvů nebo přikrytím dekami atd. a počkáme, zda toto ohrožení přejde. Tělo si to samo vyžádá a po exekuci nám samo řekne dost, když je hotovo. Trvá to tak půl hodiny až hodiny dvě při poctivém provedení. Minimálně se oddělí jiné virové potíže od napadením covidem. Nebezpečnost této metody je nulová a účinnost skutečně vysoká. Když se ukáže za 2-3 hodiny, že zásah účinný nebyl, vyhledejte lékaře. V žádném případě nechoďte s horečkou mezi lidi a zůstaňte v takovém případě doma a vyčkejte pokynů, které vám budou doručeny.Vláda České republiky.------------------------------------------------------------------------------------------------NEBO TAK NĚJAK.

Pátek, 25. září 2020, 16:06Odpovědět

Prymula: Příští týden bude dál omezeno shromažďování  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.