Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vojtěch byl testovaný na covid-19 kvůli nakaženému novináři

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) byl testován na covid-19 kvůli setkání s nakaženým novinářem. Výsledek testu byl negativní. Kvůli pozitivně testované poslankyni za ANO Karle Šlechtové hygieniky kontaktován nebyl, řekl dnes novinářům. Kvůli nákaze bývalé ministryně obrany a pro místní rozvoj bylo do karantény posláno 11 lidí, nemoc se zatím u nikoho nepotvrdila.

Ministr se s nakaženým novinářem setkal při individuálním rozhovoru. "Byli jsme v kontaktu ve středu, hygiena se mi ozvala v neděli," upřesnil ministr, který je zároveň i poslancem za ANO.

Poslanci se naposled sešli minulý týden ve středu na mimořádné schůzi, kdy schválili speciální zákon, který umožní lidem v karanténě kvůli koronaviru hlasovat v říjnových senátních a krajských volbách, a zavedení distanční výuky do školského zákona. Šlechtová ve Sněmovně sedí na pomezí poslanců ANO a ČSSD.

Z politiků se v březnu nakazil koronavirem například senátor ODS Pavel Karpíšek, pozitivní test měl v dubnu též tehdejší plzeňský hejtman za ČSSD Josef Bernard, který nyní vede kandidátku hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro krajské volby, a v červnu také náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN).

Autoři | Foto facebook.com/Adam Vojtěch

Štítky ČR, koronavirus, sněmovna, COVID-19, Adam Vojtěch, ANO 2011, Karla Šlechtová, Starostové a nezávislí, ČSSD, Poslanecká sněmovna ČR, Pavel Karpíšek, ODS, Josef Bernard

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojtěch byl testovaný na covid-19 kvůli nakaženému novináři  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.