Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sportovci podporují Ukrajinu. Kluby organizují finanční pomoc i tréninky pro děti

Také sportovní kluby v Olomouckém kraji se zapojily do pomoci ukrajinským občanům, kteří trpí kvůli válečnému konfliktu. Sportovci organizují materiální i finanční podporu či nabízejí dětem z Ukrajiny možnost zapojit se do mládežnických tréninků.

Bezprostředně po invazi ruských vojsk do sousedního státu ve východní Evropě symbolicky reagovali prvoligoví fotbalisté SK Sigma Olomouc, kteří nastoupili před domácím utkáním s Teplicemi s vlajkou napadeného státu. Shodou okolností hrála Olomouc ve své tradiční modré barvě dresů a hosté ve žluté, což utvořilo na společné fotce další odkaz Ukrajiny. O týden později mohli diváci přispět na utkání formou QR kódu či hotovostí do kasiček ve prospěch Českého červeného kříže. Na fotbale se vybralo 35 tisíc korun.

„Velmi si této aktivity vážíme. Každý příspěvek, ať velký nebo malý, může v této nelehké době pomoci,“ řekla ředitelka Úřadu Oblastního spolku Českého červeného kříže Petra Vladyková.

Solidaritu vyjádřily lidem na Ukrajině také volejbalistky VK UP Olomouc. Krizovou situaci sleduje v kádru Olomouce i ukrajinská blokařka Viktoria Moscická.

Na dobročinné konto přispějí po středečním utkání s Děčínem basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Klub si připravil aktivitu Šály pro Ukrajinu. U vchodu do olomoucké haly bude před zápasem, který začíná v 18 hodin, probíhat prodej klubových šál, veškeré získané peníze pak poputují na charitu. „Co se děje na Ukrajině je hrozné především pro obyčejné lidi, kteří na tomto území žijí. Právě jim chceme tímto způsobem pomoci. Věřím, že získáme zajímavou částku,“ přeje si generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda.

Fotbalový klub z olomoucké městské části Holice se rozhodl umožnit dětem ukrajinských uprchlíků zapojit se do tréninkového procesu i dalších akcí oddílu. „Dále spouštíme sbírku kopaček, míčů, dresů a dalšího fotbalového vybavení, které potřebným dětem z Ukrajiny rozdáme. Prosíme tedy všechny, kdo mají doma nové či starší fotbalové vybavení, aby ho donesli k nám do fotbalového areálu 1. HFK Olomouc na sběrné místo,“ napsal klub na sociálních sítích.

Podobnou možnost nabízí i SK Hranice. „Náš klub je připraven těmto rodinám a dětem pomoct. Velice rádi je přivítáme mezi námi, zajistíme sportovní vybavení, případně dopravu na naše tréninky a budeme se jim snažit co nejvíce vyplnit jejich čas strávený na našem území a v našem městě,“ uvedl předseda hranického celku Daniel Vitonský a k aktuálnímu zájmu o tuto možnost doplnil: „Lidé z Ukrajiny se zatím teprve aklimatizují, do hranických škol nastoupilo prvních pět dětí. V Hranicích by pro ukrajinské občany mohl fungovat koordinátor a i s ním bychom řešili možnosti trávení volného času pro děti.“

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc, VK UP Olomouc, SK Hranice, BK Redstone Olomoucko

Štítky Ukrajina, konflikt, krize, Rusko, pomoc, podpora, sport, fotbal, volejbal, basketbal, Olomouc, Hranice, Olomoucký kraj, trénink, SK Sigma Olomouc, Český červený kříž, FK Teplice, SK UP Olomouc, Východní Evropa, 1. HFK Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...a sportovce a sportovní kluby platí daňový poplatník

Pondělí, 4. dubna 2022, 11:47Odpovědět

Sportovci podporují Ukrajinu. Kluby organizují finanční pomoc i tréninky pro děti  |  Invaze na Ukrajině  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.